SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Resa till Kanarieöarna iJuni

25° C
i genomsnitt

12 timmar
sol om dagen
Funderar du på att resa till Kanarieöarna i juni? Här finns det många planer för att fira in sommaren. Upptäck lokala arter samtidigt som du är i kontakt med en spektakulär natur. Ströva längs gatorna i små byar med handgjorda textilier och upplev festen kring årets kortaste natt. Allt ligger i dina händer.

Denna månad
rekommenderar vi ...

1
Festen
San Juan

Upplev den magiska natten då man firar sommarsolståndet. Denna kväll tänds stora eldar på stränderna och lokalbefolkningen ger sig ut för att njuta av fyrverkerierna. Och enligt traditionen måste man fira kvällen runt en eld och bränna allt som anses som dåligt för att på så sätt bli renad. Om du befinner dig på Gran Canaria, firar man där Fiesta Fundacional som högtidlighåller grundandet av Las Palmas. Festen är definitivt garanterad!

Las Palmas de Gran Canaria
Semester för alla

2
Mattorna under
Corpus Christi

Denna helgdag är mycket viktig på Kanarieöarna. Under torsdagen efter Heliga Trefaldighets dag, placeras det ut handgjorda mattor på gatorna i olika byar och städer. Enligt traditionen går tåget längs gatorna och över mattorna. Dessa mattor utsmyckas med blommor, växter, sand och salt. La Orotava på Tenerife är en plats där firandet tar en särskild form eftersom den största mattan som läggs på torget framför stadshuset smyckas ut med vulkansand i alla färger som hämtas från nationalparken Teide. En dag som inte får missas om du besöker Kanarieöarna i juni.

Villa de la Orotava
Folkfester

3
Växten tajinaste
i full blom

Innan sommaren börjar inleds ett av de mest överraskande naturspektaklen på öarna. Tajinastes blomning, som är en lokal växt i släktet Echium, är en naturlig explosion av det ömtåliga, kortlivade och magiska som du kan skåda i juni. Dessa buskar utan grenar som kan nå två meters höjd, ger landskapet i nationalparken Teide en röd ton. På de andra öarna går tajinastes färger från blåa toner till vitt och skapar ett spektakel för alla sinnen! Den kommer säkert vara protagonisten i dina foton!

Nationalparken Teide
La Caldera de Taburiente
Naturområden

En kamera
vandringsskor