Vad gör man på Kanarieöarna i juni?

Juni när en månad full av firande av ljus och färg: den magiska midsommarnatten, mattorna av blommor som fyller gatorna under Corpus Christi, blomningen av den spektakulära tajinaste-blomman... När sommaren kommer fylls öarna med fest och liv vid havets kant.

Contenido

Sommarsolståndet upplevs intensivt på Kanarieöarna. Denna så magiska natt tänds eldar på stränderna, det anordnas också fester och fyrverkerier på flera ställen på Tenerife och Gran Canaria, där San Juans låga lyser extra mycket. 

Detta firande har dessutom en speciell betydelse för den kanariska befolkningen eftersom Las Palmas de Gran Canaria varje 24 juni, midsommarafton, minnet av det officiella grundandet 1478. Den historiska och vackra stadsdelen Vegueta förvandlas till ett epicentrum med oändligt utbud kulturaktiviteter och friluftsföreställningar som avslutas med imponerande fyrverkerier, som fyras av på stranden Las Canteras, och musik.

Contenido

Corpus Christi (Kristi kropp och blod) är en nödvändig högtid för alla de som besöker skärgården i juni. Torsdagen under Corpus Christi firas på ett mycket speciellt sätt på Kanarieöarna: gator och torg fylls med handgjorda mattor av blommor, målad sand och frön som förvandlar den kalla asfalten till en mantel i olika färger. 

Gamla stan i La Orotava, på Tenerife, fylls med blommor och färg. De är autentiska verk av kortlivad konst, skapade med blomblad och frön i alla toner, pyttesmå blad från ljung eller bark från träden. Men det som väcker riktig beundran är det som täcker rådhusplatsen, stor och framställd av vulkansand i olika färger, hämtad direkt från Tiedes Nationalpark. Gå upp på konsistoriumet för att se detta under som har haft huvudrollen i Guiness rekordbok.

 

Contenido

Innan sommaren börjar påbörjas en av de mest häpnadsväckande naturshowerna i skärgården: tajinistens blommning, en autentisk explosion av skönhet som översvämmar det kanariska landskapet i färger och lämnar ingen oberörd.

Denna endemiska planta som heter ”Tenerifes stolthet” kan mäta upp till tre meter och märker Teides Nationalpark med röda fläckar. Och även om det röda kanske är det populäraste, finns det också vita och blå tajinaster, naturligt vackra som får besökare att häpna. En känslig, magisk och enastående show som är värd att upplevas.