SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Resa till
Kanarieöarna ijanuari

Semester i januari? Starta året som en helt ny person! Fly kylan för att njuta av stranden, solen och naturen samt för att vila och ladda energi. Det finns inget att fundera på med en genomsnittstemperatur på 19º C och nio timmar sol om dagen. Vad väntar du på?
21° C
i genomsnitt

9 timmar
sol om dagen

Denna månad
rekommenderar vi ...

1
Årets
första bad

Vi kan inte alla säga att vi var på stranden och badade under julsemestern ... Men här kan man faktiskt göra det. Dyk ned i det turkosfärgade vattnet och starta året med nya krafter.

Att ta sig ett dopp den 1 januari är mycket typiskt på Kanarieöarna och faktum är att på stranden Las Canteras, i las Palmas de Gran Canaria, organiseras varje år ett folkligt event för att fira in det nya året med ett dopp.

De populäraste stränderna
Playa de Las Canateras

2
Den internationella
musikfestivalen
på Kanarieöarna

Kom och njut av festivalen som inleder musikaktiviteterna i Europa varje år i januari och februari. Med mer än 30 år på nacken har den befäst sin ställning som ett event för klassisk musik på internationell nivå.

Dessutom avnjuter du eventet i några av öarnas mest unika och framträdande byggnader: Auditorio Alfredo Kraus, på Gran Canaria och Auditorio de Tenerife Adán Martín (den senare är ritad av Santiago Calatrava).

Musik på Kanarieöarna
Las Palmas de Gran Canaria

3

Ladda
batterierna

Efter allt firande och julmat under julhelgerna är det dags att varva ned och ladda batterierna. Och på de sju öarna finns det ett stort utbud med spektakulära naturområden. Vulkaner, paradisstränder, naturliga bassänger, tusenåriga skogar, nationalparker, kristallklart vatten och en ren himmel som är skyddad för stjärnskådning – allt detta kan du njuta av under hela året, till och med under din vintersemester.

Energin väntar på dig
Smultronställen
Naturområden
Stjärnskådning

solglasögon
bekväma kläder
en tunn jacka