Vad gör man på Kanarieöarna i januari?

Att börja året med att fly från kylan för att njuta av stranden, solen och naturen är möjligt tack vare de alltid så varma och behagliga temperaturerna på Kanarieöarna.

Contenido

Det finns inget bättre än börja året med att bada i kristallklart vatten och få ny energi. Doppa sig den 1 januari är en tradition som blivit ett populärt event för att välkomna det nya året på stranden Las Canteras, i Las Palmas de Gran Canaria.

 

Contenido

Kanarieöarna har en rik musikkultur. Ett bevis på det är Kanarieöarnas Internationella musikfestival som inviger Europas musikaktivitet. Under mer än 30 år har den varit en internationell referens för klassisk musik som i januari och februari samlar orkestrar från hela världen, huvudsakligen på Gran Canaria och Tenerife.

Konserterna hålls i någon av öarnas mest enastående och emblematiska byggnader: Auditorio Alfredo Kraus, på Gran Canaria, som fick sitt namn av den kanariske tenoren, och Auditorio de Tenerife Adán Martín, verk av den omtalade arkitekten Santiago Calatrava.

Contenido

Var och en av Knarieöarna erbjuder en rad naturomngivningar för att koppla av och samla kraft efter julen. Vulkanerna, de tusenåriga skogarna, paradisstränderna med lugna vatten, sanddynorna och Europas renaste och klaraste himmel för stjärnskådning, gör öarna till världens värdefullaste och mest spektakulära ekosystem. En plats full av energi, perfekt att besöka när dom helst under året.