SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Resa till
Kanarieöarna iaugusti

Vill du resa till en plats där du inte svettas ihjäl? Lösning är att resa till Kanarieöarna i augusti. Här väntar en sval sommar fylld med planer – på land, i havet eller luften. Augusti är en av de bästa månaderna för att skåda natthimlen, upptäcka nya hobbies och uppleva några av Kanarieöarnas äldsta traditioner.
28° C
i genomsnitt

12 timmar
sol om dagen

Denna månad
rekommenderar vi ...

1
Gör en
önskning

Om du tänker ta semester i augusti då väntar perseiderna på dig som är ett av årets mest spektakulära meteoritregn. Och om du har möjligheten, varför inte se dem på en av Europas klaraste himlar? På Kanarieöarna finns det 3 Starlight-reservat, en utnämning som endast ges till områden där man kan skåda skyn utan ljusföroreningar från städer och flygplan.

Stjärnskådning
Utkiksplats för att skåda stjärnor

2
Fly de
höga
temperaturerna

Ofta när det är riktigt varmt vill du bara vara vid poolen eller på stranden. Men med ett klimat som det på Kanarieöarna passar solen inte bara perfekt för en dag på stranden, utan även för utflykter i bergen, för första dagen du prövar en ny sport eller en eftermiddag med shopping.

Stränder
Vandringsleder
Shoppingdag

3
Två klassiska
festligheter

Om du besöker Kanarieöarna denna månad rekommenderar vi två klassiska festligheter: "Bajada de la Rama" i Agaete, på Gran Canaria och "Peregrinación de la Virgen de Candelaria" på Tenerife. Den första tar sig till tonerna och rytmen av musik genom hela byn och fram till havet, deltagarna dansar och viftar med grenar från tallar, eukalyptus och lager ... och i den andra vandrar tusental pilgrimer från ön till Candelaria för att hedra sitt skyddshelgon.

Agaete

Solglasögon
hatt
solkräm