Vad gör man på Kanarieöarna i augusti?

Att resa till Kanarieöarna i augusti är lösningen om man vill bort från värmen. Medan de flesta europeiska länder lider av höga sommartemperaturer kan man njuta av ett milt och behagligt klimat på Kanarieöarna. Augusti är en av de bästa månaderna för att skåda natthimlen på Kanarieöarna, för att upptäcka nya intressen och lära känna några av de äldsta och mest rotade kanariska traditionerna.

Contenido

Denna månad, varje år, inträffar ett av de mest spektakulära meteorregnen: perseiderna, som man enkelt ser på Kanarieöarna från något av de tre Starlight-reservaten, ett erkännande som som bara ges till de territorium där man kan se stjärnhimlen helt rent, utan den ljuskontaminering som finns i städer och där flygplanstrafik går.

 

Contenido

När det är jättevarmt vill man verkligen inte vara långt ifrån poolen eller havet. Men med ett milt och behagligt klimat som Kanarieöarnas, vill man inte bara ha sol för att njuta av en dag på stranden, den är också ett magnifikt sällskap vid bergsutflykter eller en eftermiddag med shopping.

Contenido

Kanarieöarna har flera pilgrimsfärder och religiösa firanden bland vilka Bajada de la Rama de Agaete (Gran Canaria) utmärker sig i Virgen de las Nieves ära, en massiv fest där folket går igenom byn till musikens rytm, dansandes och skakandes på sina grenar i luften tills de når havet. På Tenerife går tusentals pilgrimer mitt i natten till kyrkan Candelaria för att vörda Virgen de Candelaria, Kanarieöarnas beskyddarinna, ge henne gåvor och hedra hennes avbild. Två träffar som förenar glöd och tradition.

I augusti saknas inga folkfester: Vará del Pescao i Arinaga (Gran Canaria), med sin populära sardinfest, eller den hundraåriga festen på Tenerife, Los Corazones från Tejina, stora och utsmyckade med kakor, blommor och frukt. Detta är några av träffarna du kan njuta av om du befinner dig på Kanarieöarna.