Mencáfetereservatet

Monteverde- och laurisilvaskogen på El Hierro

Mencáfete integrerade naturreservat ligger på El Hierros västra del, i Frontera landsbygdspark och väldigt nära Sabinosa. Hemligheterna och skatterna som gömmer sig i reservatet gör det till en mycket speciell plats för naturälskare: från utrotningshotade djur och växter som Cheirolophus duranii till den fuktiga enskogen och El Hierros inhemska monteverde. Grottorna som gömmer sig bland öns laurisilva är hem åt fladdermöss och vildkatter.

Vandringsleder och utsiktsplats för naturälskare

Mitt i vegetationen som växer i El Hierros sluttande landskap ligger Mencáfetekällan, som förr i tiden försåg Sabinosas invånare med vatten. Två vandringsleder med ganska kraftig lutning genomkorsar naturreservatet och låter besökaren komma nära områdets natur. Ett annat sätt att njuta av landskapet är Bascos utsiktsplats, som bjuder på panoramavyer över Mencáfetes integrerade naturreservat.

Höjd
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
La Frontera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
7
10
262
10045