MTB-led på Teneriffas södra sluttningar

Cykla till Izañas observatorium

Stigningar och sluttningar utmärker denna tur som börjar i byn La Esperanza i Rosario, ett område som ligger på de södra sluttningarna längst norrut på Teneriffas bergsrygg. Efter en kort etapp fortsätter man genom Los Ovejeros skogsled, hela tiden på väg uppåt Las Lagunetas. Där finns den sista möjligheten på denna tur att ta sig något att äta. En högt belägen väg med hård beläggning, som visar Valle de Güímar från sin bästa sida och tar dig till bergets nästa hållpunkt: Izañas observatorium – på 2 300 meters höjd och efter 38 kilometer med cykel via landsväg.

Åk nedför en 25 kilometer lång led

2 300 meter ovanför havet påbörjas så en nedstigning som tar dig hela vägen till portarna till självaste kratern Circo de Las Cañadas. Från landskapet med svart, vulkanisk sand och Teides blommande, vita ginster tar man sig snabbt nedåt på en bred, 25 kilometer lång väg som utan tvekan tilltalar de som älskar höga hastigheter. Utsikten på denna led är slående: röda lavaflöden, kanarietallskogar och, med lite tur, det kända molntäcket. Den spektakulära utsikten underlättar cyklingen ända fram till turens slut i Villa de Arico, där en välsmakande måltid väntar.

Distance
32 km
Höjd
76 m
Slope
260 m
Is circular
Restaurant
Localidad
La Esperanza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Ta alltid med dig ditt skräp och dina fimpar. Lämna inte heller mat i omgivningen då detta kan medföra att katter och råttor förökar sig.
  • Du ska inte mata eller störa djuren. Om du ser ett skadat djur är vi tacksamma om du ringer 112.
  • Ta inte med dig stenar eller andra element från omgivningen. Modifiera dem inte heller för att bygga stentorn.
  • Idrotta inte utanför de tillåtna områdena.
1
257
13
262
10045