SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Kanarieöarna iApril

April, den korta semestern före semestern. Om du inte har många lediga dagar, då gäller det att få ut allt av de du har. Till att börja med lite strand, här finns något för alla smaker. Därefter en promenad bland vulkaner eller genom en mysig by. Behöver du fler idéer? Här får du några förslag för april.
23° C
i genomsnitt

11 timmar
sol om dagen

Denna månad
rekommenderar vi…

1
Hälsa på
valarna

Om du drömmer om att se dessa djur i sin frihet ska du ta vara på din resa till Kanarieöarna för att få skåda dem med egna ögon. 23 olika valarter passerar öarna, som exempelvis kaskelotter, fenvalar och upp till 6 delfinarter.

Vi rekommenderar att du gör din utflykt med en båt med märkningen “Barco Azul”. För det garanterar att djurens välmående respekteras. Kom ihåg att för att skydda djuren är det inte tillåtet att mata eller bada med dem.

Valskådning
Vill du skåda valar?

2
Ett uppfriskande
alternativ

Kommer du till Kanarieöarna med barnen? De naturliga bassängerna som finns på öarna är perfekta för ett lugnt dopp samtidigt som du njuter av landskapet. En unik erfarenhet som du bara måste uppleva under din resa. Upptäck det kristallklara vattnet vid Caletón Blanco på Lanzarote, den spektakulära Puertito de Lobos, som ligger 20 minuters båtfärd från Fuerteventura eller Charco del Conde på La Gomera, perfekt för en härlig dag på stranden med familjen. Det finns intressanta saker att göra på alla öarna!

Puertito de Lobos
Caletón Blanco
Charco del conde
Naturliga pooler

3
Ett spektakel högt
upp i skyn

Sedan mer än 20 år tillbaka samlas skärmflygningsfantaster vid eventet Concentración internacional de parapente Isla de El Hierro. Skärmflygare från runt om i världen kommer för att ta vara på passadvindarna och den perfekta omgivningen för denna sport, bland annat världseliten inom akrobatikflygning med skärmflyg. Så om du under din semester på Kanarieöarna vill se de häftigaste piruetterna, behöver du bara lyfta på blicken och skåda himlen över Valle de El Golfo.

Paragliding
El Hierro

Kamera
Kikare