Vad gör man på Kanarieöarna i april?

April är en perfekt månad för att resa till Kanarieöarna. Beroende på år kan det sammanträffa med påsken, ett perfekt tillfälle för att upptäcka de så kallade ”öarna med evig vår”, även om det i detta fall handlar om en vår nästan helt utan regn.

Contenido

Kanarieöarna är en av världens bästa platser för att observera valar i frihet då området passeras av 23 olika arter. Från kaskaloter och valar till grindvalar och sex olika delfinsorter. Och just i april är det perfekt för att se edens fenval, en mörkgrå valart med tre prominenta fenor, en vit-gul buk och en rest ryggfena.

För att se dessa arter i frihet behöver du bara ta båtarna med tjänstetecknet ”barco azul”, som är de som garanterar deras säkerhet. Även om det inte är tillåtet att bada med dem eller ge dem mat så är det en svindlande upplevelse att se dem i sitt naturliga habitat, så nära kusten.

Contenido

April är den mest rekommenderade månaden för att semestra på Kanarieöarna och njuta av långa, soliga dagar och svalkande bad på stranden. Det kristallklara vattnet på Caletón Blanco (Lanzarote), eller den spektakuläraPuertito de Lobos (20 minuter i båt från Fuerteventura) eller Charco del Conde (La Gomera) är perfekta för en dag med sin partner, med vänner eller familj, men också i ensamhet. Det finns stränder för alla på alla öar.

Naturbassängerna är också ett alternativ för att doppa sig i havsvatten och känna på lugnet och avkopplingen som man andas in på öarna. De är som små spa som skapats av naturen och skyddar oss från vågorna. Riktiga naturjaccuzzis som du inte får missa.

 

Contenido

I slutet av april varje år, och alltid en lördag eller söndag, firar Dehesa (El Hierro)  Fiesta de Los Pastores (herdefest), en hundraårig ceremoni, enkel men mycket känslosam, som är från 1577, året då herdarna på El Hierro byggde ett tempel för att hysa in Virgen de los Reyes, som fram tills dess hade varit i grottan Caracol eller grottan Virgen. 

Herdarna minns Virgen de los Reyes ankomst, utstyrd med sina ”pinnar” i en procession full med symbolik och tillsammans med de klassiska dansarna från El Hierro. En festlighet under vilken man välsignar boskap och som slutar med mat till alla medverkande.

 

Contenido

Vinets gastronomi och kultur är hela tiden mer relevant på Kanarieöarna. Ett bra exempel på det är mässan April är vinets månad, som hålls i jordbruksbyn Tegueste (Tenerife) 1 till 30 april. Ett prov på ”vin- och matkultur” som har fått fäste år efter år, och på vilken man lär känna de inhemska produkterna, kan smaka på det lokala köket när man gör vin- och tapasrundturen, eller ta sig till emblematiska platser med guidade turer.