Resa till Kanarieöarna

DATUM FÖR SENASTE UPPDATERING: 06 / juni/2022

På Kanarieöarna arbetar vi varje dag hårt för att du ska kunna besöka oss med maximala säkerhets-, hygieniska och kvalitetsförhållanden. Du bör veta att just nu är mer än 84.3% av befolkningen på Kanarieöarna vaccinerad mot covid-19, vilket är över genomsnittet i Europa.

1. INRESEKRAV TILL SPANIEN (och Kanarieöarna):

Contenido

Du kan besöka Kanarieöarna så länge du reser från ett land inom EU, Schengen eller ett från ett tredje land som Spanien har ett ömsesidigt avtal med beträffande att acceptera resenärer.

Du måste konsultera villkoren som gäller för ditt resebolag eller flygbolag innan du reser till Kanarieöarna.

 

1. 1. OM DU RESER FRÅN LÄNDER INOM EU OCH SCHENGEN

Contenido

Just nu finns det inga begränsningar för att resa till Kanarieöarna 

Krävs inte:  

  • EU-COVID-intyg.
  • Vaccinationsbevis för full vaccinering mot covid-19.
  • Negativt diagnostest av pågående infektion med covid-19.
  • Intyg som bekräftar att innehavaren är återställd från covid-19
  • Kontrollformulär

1.2. OM DU RESER FRÅN ETT TREDJE LAND OCH INTE ÄR MEDBORGARE I EU

Contenido

Resenärerna måste endast uppfylla ett av följande krav, (Medföljande barn under 12 år är undantagna):

  1. Vaccinationsbevis för full vaccinering mot covid-19.  
  2. Negativt diagnostest av pågående infektion med covid-19 oavsett om du är vaccinerad eller har haft sjukdomen. Tester som godtas är antigentester, tagna högst 48 timmar innan avresa till Spanien, och NAAT-tester (PCR, TMA, LAMP) tagna högst 72 timmar innan avresa till Spanien.
  3. Intyg som bekräftar att innehavaren är återställd från covid-19, utfärdat minst 11 dagar efter det första positiva NAAT-testet (PCR, TMA, RT-LAMP). Intyget har en giltighet på 180 dagar.

Dessutom för resenärer från tredje land med hög risk, begärs det ett diagnosprov för pågående infektion med covid-19, oavsett om man är vaccinerad eller har haft sjukdomen. Tester som godtas är antigentester, tagna högst 24 timmar innan avresa till Spanien, och NAAT-tester (PCR, TMA, LAMP) tagna högst 72 timmar innan avresa till Spanien. 

1.3. OM DU RESER INOM SPANIEN

Contenido

Just nu finns det inga begränsningar för att resa till Kanarieöarna från någon plats inom Spanien. Därmed är det möjligt att resa mellan öarna och från fastlandet.