Vanliga frågor och Länkar med praktisk information

Vi har arbetat hårt för att du ska kunna besöka oss med maximala säkerhets-, hygieniska och kvalitetsförhållanden. Om du har för avsikt att besöka våra öar snart, då finner du praktisk information här.

1. Är det obligatoriskt med munskydd på Kanarieöarna?

Contenido

Precis som i resten av det spanska territoriet är det inte obligatoriskt att använda mask på Kanarieöarna. Var och en får själv ansvara för att bestämma om/när mask ska användas.

2. Är det även obligatoriskt med ett test när jag lämnar Kanarieöarna?

Contenido

Nej, men det är möjligt att det krävs i ditt bosättningsland. Vi rekommenderar att du alltid hör efter om krav och rekommendationer i ditt ursprungsland.

3. Och innan jag ger mig tillbaka kan jag göra testet på öarna?

Contenido

Självklart finns det vårdinrättningar av högsta klass på Kanarieöarna. Via ditt boende kan du få information om den närmaste platsen för att göra ett godkänt diagnostest.

 

4. Vilka säkerhetsåtgärder förekommer på flygplatsen och under flygresan?

Contenido

Det är inte längre obligatoriskt att använda munskydd på flygplatsen eller under flygresan.
Vi rekommenderar att du gör din check-in online, om du så kan, för att undvika onödiga processer på flygplatsen. 

5. Kan jag resa fritt mellan öarna?

Contenido

Självklart en av de stora fördelarna med att besöka Kanarieöarna är att du kan besöka de olika öarna under en och samma resa. Öarna skiljer sig stort sinsemellan, och därmed blir resan ännu mer intressant och berikande.

För tillfället finns dagliga avgångar och därmed går det att resa med flyg eller färja från en ö till en annan utan några problem. Binter och Canaryfly är flygbolag som erbjuder flygförbindelser och Fred OlsenArmasBiosfera Express och Líneas Romero erbjuder färjetrafik.

6. Vad ska jag göra om jag får symtom under min vistelse på Kanarieöarna?

Contenido

Om du har lindriga symtom kan du fortsätta resan normalt så länge du bär en mask. Om du har starka eller allvarliga symtom som känsla av andnöd och mycket obehag, isolera dig då på ditt boende och ring till 900 112 061 så att de kan vägleda dig om vart du ska vända dig. 34 922 842 279 och+34 928 846 579 internationella telefonsamtal.

Det rekommenderas också att du ringer om du är en person i riskzonen (immunsupprimerad, gravid eller en person över 60 år)

Kom ihåg att när du besöker en vårdinrättning på öarna måste du ha munskydd och undvika att ta på ytor med händerna.

Contenido

 

Contenido