SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Shoppa

VALUTA OCH BETALNINGSSÄTT

Den officiella valutan på Kanarieöarna är Euron. Fast om du kommer med en annan valuta, har du många växelkontor och banker där du kan växla och många hotell har också en sådan service.

Du finner en massa bankomater på alla öarna och i de flesta affärer kan du betala med kreditkort, fast det måste sägas att många av dem inte tar emot American Express.

AFFÄRSTIDER

Det vanliga är att affärerna i städerna öppnar från måndag till lördag, från klockan 9 på morgonen till 20:30 på kvällen ungefär, beroende på vilken typ av affär det är. Många av dem stänger lördag eftermiddag eller mitt på dagen, men affärscenterna håller öppet från kl. 10 på morgonen till kl. 22:00 på kvällen.

Om du vill besöka turistplatser, finner du affärer som är öppna veckans alla dagar.

SKATTEFÖRDELAR

Kanarieöarna har ett ekonomiskt skattesystem som är olikt det som finns i resten av Spanien och som erkännes av statsförfattningen. Av den anledningen är skatten på förbrukningsartiklarna mycket lägre än i resten av Europa (7%) vilket betyder en ansenlig prisnedsättning för nästan alla produkter.

apotek

Om du skulle behöva någon medicin eller läkemedel när du är på Kanarieöarna, finner du det i de olika apoteken som finns på alla öarna. Glöm inte att läkemedel endast säljs i auktoriserade apotek som har följande symbol: Farmacia Autorizada

Glöm inte att…

Kanarieöarna erbjuder många exklusiva produkter som du inte kan missa. Bland de mest populära är naturligtvis de gastronomiska som kaffet från Agaete, osten från La Palma och Fuerteventura, gofio, palmhonungen, vinerna med ursprungsbenämning och många konditoriprodukter. Dessutom, kan du också köpa andra artiklar som kläder av kanariska designers, konstverk och hantverksprodukter som korgar, keramik eller bijouterier.

Med tanke på allt detta inbjuder Kanarieöarna dig att ta semester när som helst under året för att vistas ute i friska luften och njuta av ljuset, klar himmel och av att utnyttja fritiden maximalt.