Barranco de Las Angustias

Ett priviligierat naturområde perfekt för vandring

Det skyddade landskapet vid Barranco de Las Angustias sträcker sig över de fyra kommunerna på La Palma: El Paso, Tijarafe, Los Llanos de Aridane och Tazacorte. Detta är ett otroligt naturområde med ett värdefullt landskap som ligger invid nationalparken Caldera de Taburiente. Ravinen börjar vid ett område kallat Dos Aguas, där bäckarna som alltid rinner från la Caldera förenas, en perfekt miljö för att vandra med tanke på dess extraordinära skönhet och unikhet. Under sträckan kan besökarna upptäcka Santuario de Nuestra Señora de Las Angustias, en mycket dyrkad plats på ön.

Upptäcka Cascada de Colores skönhet

Den som besöker Barranco de Las Angustias blir fascinerad. Det abrupta landskapet gör det till en av Kanarieöarnas bästa platser för extremsporter såväl som vandring. Detta extraordinära naturområde kännetecknas av sina imponerande branta väggar täckta med växtlighet, och dessutom den vackra vyn som de grönskande skogarna med den inhemska kanarietallen erbjuder. Det väntar en belöning för den som ger sig in i ravinen: upptäcka det berömda Cascada de Colores. Det rekommenderas att ta med sig vatten och tilltugg såväl som lämpliga skor.

Flora interest
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
El Paso, Tijarafe, Los Llanos de Aridane, Tazacorte.

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Promenera inte på otillåtna områden och respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Gör inte upp eld utanför de tillåtna områdena och var extra försiktig under sommarmånaderna.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
5
10
262
10045