SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Museo del Grano, La Cilla

Museo del Grano La Cilla på Fuerteventura
Museo del Grano La Cilla på Fuerteventura
Museo del Grano La Cilla på Fuerteventura

Lär känna jordbrukshistorien på Fuerteventura

Museo del Grano ligger i Casa de La Cilla, i orten La Oliva på norra Fuerteventura. Denna gamla stenbyggnad med ett stort historiskt värde, har renoverats för att inrymma detta museum. Besökarna ges möjlighet att lära känna öns jordbrukshistoria och kommer att överraskas av den stora betydelsen som spannmål hade för livet på Fuerteventura. Under detta intressanta besök erbjuds en fotoutställning som bidrar till en bättre förståelse av arbetet på åkern, och förklarar faktorer som hur överbetning har bidragit till dagen karga landskap på ön.

Se hur korn utvinns

Museo del Grano är en perfekt plats för att lära sig hur korn utvanns förr i tiden. En samling med föremål, redskap, foton och information relaterad till jordbruksuppgifter återspeglar en del av Fuerteventuras historia som under många sekel var känd som ”Kanarieöarnas kornbod” eftersom på dess mark odlades spannmålet som behövdes för att föda hela ögruppen. Besökaren ges möjlighet att se hur korn vinns ut och jordbruksredskap samt får förklarat det hårda livet på åkern. På muséet organiseras även lekfulla och utbildande aktiviteter.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GÅ TILL WEBBEN
sí

sí

DISCOVER