SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
En utmaning året runt
På Kanarieöarna kan du ge allt du har, tänja dina gränser och slå dina rekord. Ögruppen är ett paradis för extremsporter i naturen. En ovanlig natur där man året runt kan försöka bemästra den – för den som vågar, vill säga. Öarnas klimat med genomsnittliga temperaturer på 19 ºC under vintern och 23 ºC på sommaren underlättar för utomhusaktiviteter och är gynnsamt för prestationsförmågan under alla årstider.
Förbered dig på att få utlopp för adrenalinet. Spara på krafterna till det här extremosfärreservatet.
/
En utmaning vid varje klippa,
ett rekord
vid varje brant
En smal och böljande terräng. Branta stup. Invecklade skogsspår. Allt här verkar vara som gjort för extremsporter. Spring, cykla, hoppa, flyg och klättra. Oavsett vilken gren du sysslar med hittar du på Kanarieöarna utmärkta geologiska och miljömässiga förutsättningar för att överträffa dig själv.
Kanarieöarna
verkar vara skapade
för sport.
/
Vulkanväggar
Kanarieöarnas rika vulkanarv bjuder in dig till att prova på att klättra på en mängd olika stentyper.Det är en geologisk mångfald där du kan utöva alla sorters klättringsgrenar på alla nivåer.
/
Greppa
styret
Böljande leder genom skogar och branta landskapsom kräver total kontroll och koncentration – att cykla på mountainbikes på Kanarieöarna är ett häftigt äventyr. Hoppa upp på sadeln och njut på två hjul.
/
ORIENTERING UTAN GRÄNSER
ÅRET OM
       Landskapen på Kanarieöarna utgör en sann utmaning
    för orienteraren som vill förbättra sin nivå,
  träna på olika terränger och höjder,
med kartor på var och en av öarna som
gör det möjligt med en unik orienteringsupplevelse i
stabila väderförhållanden året om.
/
Överträffa dig
själv efter varje steg
Oavsett omgivning kräver Kanarieöarna att du har en inställning att vilja överträffa dig själv vid varje steg. De ständiga höjdskillnaderna och den extrema varationsrikedomen i de vackra naturlandskapen kräver det bästa av dig. Det milda klimatet gör att du återhämtar dig från ansträngningen. Det är ingen dålig deal.
/
Åk med
vinden

De konstanta passadvindarna på öarnas högt och medelhögt belägna platser göratt du kan flyga under de bästa förutsättningarna året runt. Njut av de häftiga utsikterna som du lyckas ta dig till.
/
Till
ansträngningsgränsen
Pressa ur din uthållighet längs öarnas landsvägar. Landsvägar som sträcker sig bortom horisonten eller leder som slingrar sig längs vulkanmark med alla typer av höjdskillnader. Samtliga alternativ bjuder på ett annorlunda landskap för varje pedaltrampning och en möjlighet till att njuta av sporten.
/
Är det viktigast
att delta?
Tack vare de utmärkta förhållandena för utomhussporter året runt anordnas tävlingar nästan varje vecka på Kanarieöarna.

Känner du för att bara delta? Eller är du en vinnarskalle?
Tävla