El lago de los Cisnes

Tenerife

Evenemanget hålls

17 November 2023

Islas

Tenerife

Descripción del evento


""The International Ballet Company presenterar Swan Lake, en av de mest kända klassiska baletterna i världen, i La Laguna University Auditorium. Dess första föreställning går tillbaka till den 4 mars 1877, på Bolsjojteatern i Moskva.

Nästan tjugo år senare, den 15 januari 1895, spelades den ännu en gång på Mariinsky-teatern i Sankt Petersburg. Det var så framgångsrikt att dagens koreografer fortfarande framför denna klassiska balett under namnet Svansjön – Balett från Sankt Petersburg.
Musiken till Svansjön komponerades av Pjotr ​​Iljitsj Tjajkovskij, musikalisk författare till andra baletter som Nötknäpparen, Törnrosa, Romeo och Julia och Overture 1812.
Balettens huvudintrig kretsar kring Siegfried, en prins förälskad i prinsessan Odette, över vilken den onde trollkarlen Von Rothbart förtrollade henne för att förvandla henne till en svan på dagen och människa på natten. Förbannelsen kan bara brytas om prinsessan hittar sann kärlek. Men Siegfried, som måste välja fru vid nästa bal, blir också offer för magikerns bedrägerier. Så mycket att han lyckas förvirra honom till den grad att han lovar sin dotter Odile, den svarta svanen.""
Den trettonde upplagan av Lagunero-universitetsevenemanget tillägnat balett inkluderar ett brett utbud av konferenser, workshops och seminarier riktade till allmänheten och kommer att äga rum i San Cristóbal de La Laguna och online från 30 november till 8 december 2023.
"

Kategori

Categoría del evento

Dans

Ålder

Pris

Vänligen kontrollera webbplatsen för event/biljetter

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Contenido
Logos React