SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här
24-September-2021

HEJ !


På Kanarieöarna arbetar vi varje dag hårt för att du ska kunna besöka oss med maximala säkerhets-, hygieniska och kvalitetsförhållanden. Du bör veta att just nu är mer än 73.6% av befolkningen på Kanarieöarna vaccinerad mot covid-19, vilket är över genomsnittet i Europa.

Om du ska semestra på Kanarieöarna inom en snar framtid så hittar du viktig information här.

1Vem kan resa till Kanarieöarna?

"Du kan besöka Kanarieöarna så länge du reser från ett land inom EU, Schengen eller ett från ett tredje land som Spanien har ett ömsesidigt avtal med beträffande att acceptera resenärer. Dessa är Storbritannien, Australien, Kina, Sydkorea, Nya Zeeland, Rwanda, Thailand, Singapore, Japan och Israel. Från den 7 juni kan du resa i turiständamål från andra länder än de nämnda om du har ett vaccinationsintyg.

För att planera hemresan rekommenderar vi att du alltid hör efter om krav och rekommendationer i ditt ursprungsland."

2Finns det några formaliteter jag måste tänka på innan resan till Kanarieöarna?

Alla som reser till Kanarieöarna för att semestra måste genomgå en hälsokontroll. Denna ser olika ut, beroende på i vilken situation du befinner dig:

Om du reser från en högriskzon utanför Spanien:

 • Måste du fylla i och skriva under ett hälsokontrollsformulär on-line, innan din resa till Kanarieöarna. 
 • Du får genomgå en hälsocheck på flygplatsen som består av kontroll av temperaturen (en kroppstemperatur på över 37,5ºC räknas som feber) och visuell kontroll av eventuella symptom.
 • Det föreligger specialvillkor för tillträde till turistboenden (se punkt 3)

 • Vidare måste de från 12 år och uppåt uppfylla följande krav:

     1.Vaccinationsintyg som bekräftar att innehavaren har fått en vaccinsdos mot covid-19. Det krävs full vaccinering och den andra dosen ska ha getts minst 14 dagar innan ankomst till Spanien. Alla vacciner godkända för användning av EU (Europeiska läkemedelsmyndigheten EMA) och OMS.

     2. Intyg som indikerar negativt resultat för pågående infektion med covid-19 som innehavaren har tagit. Tester som godtas är antigentester, tagna högst 48 timmar innan ankomst till Spanien, och NAAT-tester (PCR, TMA, LAMP) tagna högst 72 timmar innan ankomst till Spanien. För resenärer från Storbritannien godtas endast NAAT-tester.

     3. Intyg som bekräftar att innehavaren är återställd från covid-19, utfärdat minst 11 dagar efter det första positiva NAAT-testet (PCR, TMA, LAMP). Intyget har en giltighet på 180 dagar. Resenärer från Storbritannien har inte denna valmöjlighet.

 

Om du reser från ett lågriskområde utanför Spanien:

 • Måste du fylla i och skriva under ett hälsokontrollsformulär on-line, innan din resa till Kanarieöarna. 
 • Du får genomgå en hälsocheck på flygplatsen som består av kontroll av temperaturen (en kroppstemperatur på över 37,5ºC räknas som feber) och visuell kontroll av eventuella symptom.
 • Det föreligger specialvillkor för tillträde till turistboenden (se punkt 3)

 •  Här har du en lista över godkända kliniker i Sverige

 

Om du reser från en annan region i Spanien 

 • PCR-test för pågående infektion med covid-19 som ger negativt resultat och utfört senast 72 timmar innan din ankomst till Kanarieöarna. Obligatoriskt. 
 • De godkända testen är PCR-test (RT-PCR för COVID-19) och Transcription Mediated Amplification (TMA). Så är även de snabbare antigen-testen godkända. De måste vara för SARS-CoV-2 med en specificitet på över 97% och en känslighet på över 80%, enligt dess motsvarande  certifiering.
 • Det föreligger specialvillkor för tillträde till turistboenden (se punkt 3)

  Behöver inte visa upp något test:
 •  Barn under 12 år
 • Passagerare på väg till en hamn eller flygplats på Kanarieöarna med slutlig destination i annat land eller annan plats på nationellt territorium.
 • Passagerare som kan intyga att de har varit utanför den autonoma regionen Kanarieöarna i mindre än 72 timmar innan ankomst, oavsett bosättningsplats.
 • Passagerare som har ett officiellt dokument som visar att de har blivit fullt vaccinerade inom 8 månader innan avresa, eller åtminstone en dos av ett vaccin godkänt av Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) mot covid-19 – i det andra fallet minst 15 dagar innan avresa – och för högst fyra månader sedan. Av det officiella dokumentet som intygar vaccineringen ska det framgå vilket vaccin som tagits, antalet doser och datumet när varje dos har administrerats.
 • Passagerare som kan intyga med officiellt läkarintyg eller annan offentlig handling att de har haft sjukdomen för inte längre än 6 månader sedan.

 

Om du reser mellan öarna: 

För tillfället fungerar trafiken mellan öarna fullt ut, med dagliga avgångar och därmed går det att resa med flyg eller färja från en ö till en annan utan några problem. Binter och Canaryfly är flygbolag som erbjuder flygförbindelser och Fred OlsenArmasBiosfera Express och Líneas Romero erbjuder färjetrafik.

 • Det finns inga begränsningar för resor mellan öarna
 • Det föreligger specialvillkor för tillträde till turistboenden (se punkt 3)

 

3Villkor för reglerade turistboenden.

 Användarna ska uppfylla ett av följande krav:

 • Måste du kunna visa upp ett negativt resultat på ett diagnostiskt test av pågående COVID-19-infektion , utfört de senaste 72 timmarna innan din ankomst. (PCR, TMA ,eller antigen-testen.)

 • Passagerare som har ett officiellt dokument som visar att de har blivit fullt vaccinerade inom 12 månader innan avresa, eller åtminstone en dos av ett vaccin godkänt av Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) och OMS mot covid-19 – i det andra fallet minst 15 dagar innan avresa – och för högst fyra månader sedan. 
 • Passagerare som kan intyga med officiellt läkarintyg eller annan offentlig handling att de har haft sjukdomen för inte längre än 6 månader sedan.

Följande är undantagna från det ovan:

a)    Barn under 12 år

b)    Personer som kan påvisa att de är bosatta på Kanarieöarna och deklarerar under ansvar att de inte lämnat sitt territorium under de 15 dagarna före sin ankomst till boendet och som dessutom under denna period inte har haft symtom på covid-19.

c)    De som oavsett bosättningsort kan intyga att de har varit utanför den autonoma regionen Kanarieöarna i mindre än 72 timmar innan ankomst och har befunnit sig i sitt territorium under de 15 föregående dagarna innan den angivna frånvaroperioden på 72 timmar. Dessutom ska de intyga under ansvar att de under denna period inte har haft symtom på covid-19.

Hursomhelst är det nödvändigt att du konsulterar villkoren som gäller för ditt resebolag eller flygbolag innan du reser till Kanarieöarna.

 

4EXCEPTIONELL SITUATION PÅ VISSA ÖAR

Till den 30-September-2021

 

LARMNIVÅ 1

LARMNIVÅ 2

LARMNIVÅ 3

LARMNIVÅ 4

Tenerife

 

 

 

Gran Canaria

 

 x

 

 

Lanzarote

 

 


Fuerteventura

 

 

 

La Palma

x

 

 

 

La Gomera

x

 

 

 

El Hierro

 x 


 

 

La Graciosa

x 

 

 


Under sin vistelse måste turister respektera de åtgärder som är tillämpliga för varje larmnivå och som finns sammanfattade i följande tabell:

 LARMNIVÅ 1LARMNIVÅ 2LARMNIVÅ 3LARMNIVÅ 4
MÖTEN MED ANDRA ÄN DE MAN BOR MEDHögst 10 personerHögst 6 personerHögst 4 personerHögst 4 personer
HOTELL OCH RESTAURANG10 gäster per bord utomhus, 6 gäster per bord inomhus6 gäster per bord utomhus, 4 gäster per bord inomhus6 gäster per bord utomhus, 4 gäster per bord inomhus6 gäster per bord utomhus, 4 gäster per bord inomhus
GYM75 % av den normala kapaciteten50 % av den normala kapaciteten55 % av den normala kapaciteten33 % av den normala kapaciteten
KOLLEKTIVTRAFIK (MER ÄN 9 SITTPLATSER)100 % av den normala kapaciteten50 % av den normala kapaciteten50 % av den normala kapaciteten33 % av den normala kapaciteten
KULTURELLA EVENT55 % av den normala kapaciteten55 % av den normala kapaciteten55 % av den normala kapaciteten55 % av den normala kapaciteten
NATTLIVStänger kl. 2.00StängtStängtStängt
SPA-ANLÄGGNINGAR75 % av den normala kapaciteten75 % av den normala kapaciteten50 % av den normala kapacitetenStängt
UTOMHUSBASSÄNGER75 % av den normala kapaciteten50 % av den normala kapaciteten33 % av den normala kapaciteten33 % av den normala kapaciteten
STRÄNDER100 % av den normala kapaciteten75 % av den normala kapaciteten50 % av den normala kapaciteten50 % av den normala kapaciteten
KOMMERSIELLA LOKALER FÖR VAROR OCH TJÄNSTERStängt mellan kl. 0.00 och 6.00 Stängt mellan kl. 0.00 och 6.00Stängt mellan kl. 0.00 och 6.00Stängt mellan kl. 0.00 och 6.00
LEKPLATSERÖppnaÖppnaÖppnaStängda

 

5Jag har funderingar kring testen:

Jag är bosatt på Kanarieöarna, måste jag visa upp ett negativt test när jag bor på ett turistboende på Kanarieöarna?

Nej. Du måste kunna bevisa att du är bosatt på Kanarieöarna och intyga på eget ansvar att du inte har lämnat Kanarieöarna under de föregående 15 dagarna innan din ankomst till boendet och att du inte har haft några symtom relaterade till COVID-19 under denna period.

Jag kommer att tillbringa en längre period på öarna, måste jag göra ett test varje gång jag byter boende? 

Nej, du behöver endast kunna uppvisa genom dina resehandlingar att testet gjordes 72 timmar innan din ankomst till Kanarieöarna. Om det har gått 15 dagar sedan din ankomst, måste du via en ansvarsdeklaration intyga att du under de senaste 15 dagarna inte har haft symtom som är kompatibla med COVID-19. 

Är det även obligatoriskt med ett test när jag lämnar Kanarieöarna? 

Nej, men det är möjligt att det krävs i ditt bosättningsland. Vi rekommenderar att du alltid hör efter om krav och rekommendationer i ditt ursprungsland.

 Och innan jag ger mig tillbaka kan jag göra testet på öarna?

Självklart finns det vårdinrättningar av högsta klass på Kanarieöarna. Via ditt boende kan du få information om den närmaste platsen för att göra ett godkänt diagnostest. Hursomhelst så förser vi dig med de godkända mottagningarna på Kanarieöarna där du kan göra testet.

 

Klicka här för att hitta en lista över vissa auktoriserade centra i Sverige.

6Vilka säkerhetsåtgärder förekommer på flygplatsen och under flygresan?

Kom ihåg att på flygplatsen och under flygresan, måste du använda munskydd och följa alla säkerhetsåtgärder som såväl flygbolaget som flygplatserna begär.

Vi rekommenderar att du gör din check-in online, om du så kan, för att undvika onödiga processer på flygplatsen. Kom ihåg att många flygbolag inte tillåter handbagage utöver en mindre väska som får plats under sätet.

7Kan jag resa fritt mellan öarna?

Självklart en av de stora fördelarna med att besöka Kanarieöarna är att du kan besöka de olika öarna under en och samma resa. Öarna skiljer sig stort sinsemellan, och därmed blir resan ännu mer intressant och berikande.

För tillfället fungerar trafiken mellan öarna fullt ut, med dagliga avgångar och därmed går det att resa med flyg eller färja från en ö till en annan utan några problem. Binter och Canaryfly är flygbolag som erbjuder flygförbindelser och Fred Olsen, Armas, Biosfera Express och Líneas Romero erbjuder färjetrafik.

8Vad behöver jag veta innan jag kommer till Kanarieöarna? Säkerhetsåtgärder

På Kanarieöarna har vi arbetat non-stop under de senaste månaderna för att du ska kunna besöka oss och njuta av din semester med maximala säkerhetsförhållanden. 

Därför är det obligatoriskt att du laddar ned applikationen för smittvarning RadarCOVID. Den finns tillgänglig för såväl IPhone som Android. Den meddelar dig om risken med exponering mot COVID-19 beroende på var du befinner dig. 

Dessutom bör du känna till de viktigaste åtgärderna som vidtas för att garantera ditt välbefinnande.

 

Allmänna säkerhetsåtgärder:

 • Obligatoriskt med munskydd för vuxna och barn från 6 år inomhus i offentliga miljöer (med undantag för intag av mat och dryck) samt utomhus när det inte är möjligt med ett avstånd till andra på 1,5 meter. Personer med funktionshinder eller andningsproblem är undantagna.
 • Socialt avstånd (fastställt till 1,5 meter).
 • Användning av element för individuell hygien (tvål och desinficeringsmedel).
 • Rengöring och desinficering av alla inrättningar och material för aktiviteter (med utökad städning av badrum och andra liknande utrymmen).

 

Specifika åtgärder:

 • På offentlig plats, inom- och utomhus. Vidare får man inte röka eller använda anordningar för inhalering av tobak när det inte är möjligt med 2 meters avstånd. 
 • Kollektivtrafiken. Det är obligatoriskt med munskydd för vuxna och barn över 6 år med undantag för om man har funktionshinder eller andningssvårigheter. Gällande turistbussar tilldelas sätena.
 • Hotell. Kapaciteten är begränsad i gemensamma utrymmen enligt den sociala distans som krävs. Det gäller även underhållning och gruppaktiviteter. Det kan finnas bufféer där det serveras på enskilda tallrikar, eller självservice med avskiljningsskärmar.
 • Aktiv turism. Turistaktiviteter ute i det fria medför få risker och kan genomföras i små grupper. Oavsett är det inte tillåtet att dela enskilt sportmaterial och det finns specifika rengörings- och desinficeringsprotokoll.

9Vilka personliga skyddsåtgärder bör jag vidta för att förhindra smittning?

Gobierno de Canarias (regeringen på Kanarieöarna) rekommenderar att alla vidtar följande säkerhetsåtgärder:

 • Tvätta händerna ofta med vatten och tvål eller handsprit.
 • När du hostar eller nyser ska du täcka mun och näsa med näsdukar som du sedan slänger.
 • Håll ett socialt avstånd på minst 1,5 meter med andra personer som du inte bor med (med eller utan symtom).

Det rekommenderas att man aldrig träffas i grupper större än 10 personer i privata utrymmen, även om säkerhetsavstånd kan garanteras.

10Vad ska jag göra om jag får symtom under min vistelse på Kanarieöarna? Sjukvårdsförsäkring COVID.

Om du har symtom som feber, känsla av andningssvårigheter eller allmänt illamående, isolera dig då på ditt boende och ring till 900 112 061 så att de kan vägleda dig om vart du ska vända dig. 34 922 842 279 och+34 928 846 579 internationella telefonsamtal.

Kom ihåg att när du besöker en vårdinrättning på öarna måste du ha munskydd och undvika att ta på ytor med händerna.

Dessutom eftersom det viktigaste är din hälsa och välbefinnande, erbjuder vi på Kanarieöarna en försäkring från AXA kostnadsfritt om du inte har någon sjukvårdsförsäkring. Den täcker alla kostnader knutna till COVID-19. Se vad den erbjuder genom att klicka här.

Rekommendationer för god hygien

Lavamanos

Tvätta händerna ofta med vatten och tvål eller handsprit

Toallitas

När du hostar eller nyser ska du täcka mun och näsa med näsdukar som du sedan slänger

Distancia de seguridad

Håll ett socialt avstånd på minst 1,5 meter med andra personer som du inte bor med (med eller utan symtom)

Barbijo

Obligatoriskt med munskydd för vuxna och barn från 6 år inomhus i offentliga miljöer samt utomhus när det inte är möjligt med ett avstånd till andra på 1,5 meter.

Om du har symtom på covid-19 under din vistelse på Kanarieöarna:

900 112 061(Endast för samtal inom Spanien och utifall symtom på covid-19) . +34 922 842 279 och+34 928 846 579 internationella telefonsamtal

Fiebre

Feber

Tos

Hosta

Falta de aire

Andningssvårigheter