Windsurfing i Las Cucharas

Windsurfing för alla nivåer på Costa Teguise

Las Cucharas är ett läge i Costa Teguise som ligger på östra Lanzarote. Det är perfekt för alla nivåer eftersom viken har både lugna zoner för nybörjare och brytande vågor som roar de mer erfarna windsurfarna. Det är mycket lätt att ta sig ner i och upp ur vattnet trots att bottnen är av vulkanisk bergart. Dessutom ligger det i en av öns största turistkärnor och har därför boende, restauranger och andra bekvämligheter i närheten.

Ett läge som ingår i PWA:s världsturnering i freestyle

Vågen i Las Cucharas bryter åt vänster och formas över ett klipprev i vikens utkant och är en kort våg med en ihålig vägg. Man kan windsurfa här under hela året men det är mellan maj och augusti som vindarna är som jämnast. De bästa vindarna i Las Cucharas är nordost sideshore. Det här läget är även värd för en av deltävlingarna i PWA:s (Föreningen för professionella windsurfare) världsturnering i freestyle.

Parking
Restaurant
Localidad
Costa Teguise

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
3
259
13
262
10045