Windsurfing i Jameos del Agua

Ett läge för windsurfing för experter på Lanzarote

Läget i Jameos del Agua ligger på norra Lanzarote, precis nedanför turistcentret med samma namn och grottan Cueva de los Verdes. Det är ett skyddat, mycket vackert landskap och dessutom ett läge för windsurfing för experter. I Jameos del Agua, där nordostliga passadvindar dominerar, finns en av öns bästa vänstervågor: snabb och lång med ihåliga sektioner och den kan bli upp till tre meter hög.

Jämn vind under hela året i Jameos del Agua

Det är något komplicerat att ta sig ner i vattnet, särskilt vid högvatten, eftersom bottnen är av vulkanisk bergart. Även om det är ett läge med mycket jämn vind under hela året blir förhållandena för att windsurfa ännu bättre mellan april och september. Man kan ta sig dit till fots från parkeringen i Jameos del Aguas turistcenter, men även med en terrängbil så länge som vägen till stranden är öppen.

Localidad
Haria

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
3
259
13
262
10045