Windsurfing i Salinas de Pozo

Härlig surfstämning på Gran Canaria

I Santa Lucía på sydöstra Gran Canaria ligger läget Salinas de Pozo. Många windsurfare på medel- och expertnivå väljer det här läget för windsurfing tack vare de utmärkta förhållandena för vågridning. Det är ett område med mycket vind som det är farligt att bada i och därför är det här ett område nästan uteslutande för surfare. Längs med kusten i Salinas de Pozo finns en mängd olika toppar och vågor med vägg och vinden är N-NO side-onshore.

Ett läge för windsurfing som är välbesökt under hela året

Det är komplicerat att ta sig ner i vattnet i Salinas de Pozo, särskilt vid högvatten, eftersom vågen bryter med stor kraft. Strandkanten består av sten och bottnen består av vulkanisk bergart. Salinas de Pozo är som bäst mellan april och september enligt lokalbefolkningen men här samlas windsurfingfantaster under hela året.

Localidad
Pozo Izquierdo

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
2
259
13
262
10045