Windsurfing på Playa de Sotavento

Ett läge på Fuerteventura som är perfekt för att lära sig grunderna i windsurfing
Playa de Sotavento på sydöstra Fuerteventura är ett av de bästa windsurfinglägena på Kanarieöarna tack vare variationen som gör att det passar för alla nivåer. Läget ligger mycket nära Costa Calma och här finns ett mycket säkert område som är perfekt för att kan lära sig grunderna i den här sporten och ett område som ligger närmare den brytande vågen och som har kraftiga vindar som är perfekta för de mer erfarna windsurfarna. Playa de Sotavento är känt för världscupen i windsurfing och kiteboarding som hålls här varje sommar.
Surfstämning intill Costa Calmas windsurfingcenter
De jämnaste vindarna får man under sommaren med nordostliga vindar som kan överstiga 50 knop. Bottnen är av sand och vanligtvis bryter vågen åt vänster mycket nära strandkanten. På Playa de Sotavento råder en härlig sportstämning tack vare windsurfingcentret René Egli och de små strandserveringarna där många utövare fyller på depåerna efter att ha windsurfat.
Parking
Restaurant
Localidad
Sotavento

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Släng inga föremål eller avfall i havet.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Använd helst solskydd som är vänligt mot den marina omgivningen.
4
259
13
262
10045