SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Bodegas Monje

Bodegas Monje + Vinkällare på Teneriffa
Bodegas Monje + Vinkällare på Teneriffa
Bodegas Monje + Vinkällare på Teneriffa

Framställning av fina viner sedan 1700-talet

Bodegas Monje, belägen i El Sauzal på den norra delen av Teneriffa, byggdes 1956 men Familjen Monje framställer viner sedan 1700-talet. Belägen mellan havet och bergen, med en panoramisk utsikt över La Orotava-dalen, har kapacitet för tusentals liter och bearbetar egna druvor från odlingar som är över femhundra år gamla. Vinkällarna kan besökas från 10:00 till 19:00 för vinprovning och aptitretare. Det finns en restaurang med terrass som är öppen 11:00-18:00, utom på måndagar.

Egen skörd från vinodlingar som blickar ut över havet

På 600 meters höjd över havet, med rymliga parkeringsmöjligheter, så pressar Bodegas Monje druvorna svart och vit Listán, Negramoll, Tintilla, svart Vijariego och Marmajuelo. De framställer till största del röda viner som utmärker sig för sin personlighet, attraktiva färger, mineral- och fruktaromer. Deras varumärken har en begränsad produktion av ursprungsbeteckningen Tacoronte-Acentejo de Tenerife. I deras butik-vinklubb så säljer Bodegas Monje även marmelad, honung, mojo och naturliga salter.

Isla Tenerife

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GÅ TILL WEBBEN

DISCOVER