SENASTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) här

Muséet ”Museo del Queso Majorero”

Muséet, Museo del Queso Majorero, på Fuerteventura
Muséet, Museo del Queso Majorero, på Fuerteventura
Muséet, Museo del Queso Majorero, på Fuerteventura

Lära känna boskapsuppfödar- och ostkulturen

Muséet ”Museo del Queso Majorero” ligger vid centret, Molino de Antigua, i den östra centrala delen av Fuerteventura. Det är en perfekt plats för att besöka de vackra trädgårdarna och besöka butiken med lokalt hantverk och de lokala jordbruks- och köttprodukterna. Utställningshallen är mer än 500 kvadratmeter stor och försedd med informationsskyltar på flera språk. Här kan besökaren lära känna boskapsuppfödar- och ostkulturen på Fuerteventura, där det läggs särskild vikt på öns getter och dess naturliga levnadsområde.

Ostavsmakning

I muséet erbjuds en rundvandring genom osttillverkningens utveckling på Fuerteventura och den lokala majorero-ostens skyddade ursprungsbeteckning, vilket ger möjlighet till insyn i teknikerna och verktygen som används i processen. Strukturen är upplagd på ett mycket didaktiskt sätt med en yta fördelad på olika tematiska områden. Utöver en yta tillägnad utbildningsaktiviteter finns det en avsmakningssal som är perfekt för ostavsmakningar. Det går även att komplettera besöket i Antigua med att besöka kyrkan där de som gillar kyrkokonst kan njuta av olika tavlor och skulpturer.

Isla Fuerteventura

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

GÅ TILL WEBBEN

DISCOVER