Pico del Inglés utsiktsplats

Panoramavy över Teneriffa

Den här utsiktsplatsen högst upp på det gröna Anagamassivet på norra Teneriffa är ett fantastiskt tillfälle att ta fram kameran. Särskilt om du kan ta panoramabilder. Åt öster på en klar dag kan man se hela massivet ända till staden Santa Cruz. Mot väst höjer sig själva Teneriffaön majestätiskt ur havet, krönt av berget Teide. Och däremellan sticker Gran Canaria och La Palma tydligt upp ur havet.

Vandringsled bland Anagabergen

Den här enkla utsiktsplatsen har knappt någon infrastruktur: en parkering, en kort välunderhållen passage som låter besökaren enkelt byta sida samt ett större område försett med staket på själva krönet. Om du gillar att vandra får du inte glömma PR-TF2, från Taborno till Valleseco, som passerar precis intill Pico del Inglés, och som leder dig in i hjärtat av de berömda laurisilvaskogarna som karaktäriserar Anaga.

Altitude
980 m
Landscape type
Blandat
Skyddat område
Landsbygdspark
Hiking trails
Parking
Public transport
Localidad
Anaga

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
1
9
10
262
10045