Cherfe utsiktsplats

Tenos bästa vy

Från Cherfe utsiktsplats har besökaren en 360 graders panoramavy över västra Teneriffa och Spaniens högsta berg, Teide. Vyn över vulkanen är speciell eftersom den vetter mot bergets mindre fotade västra sida. Framför Teide ligger vulkanen Chinyero och den vackra Santiagodalen, och om du vänder dig om ser du de skarpa kanterna på Tenos berg och Masca lantgård, och öarna La Gomera och La Palma som reser sig ur Atlanten.

En utsiktsplats nära Masca

Själva utsiktsplatsen består av två plattformar, den ena framför den andra, avgränsade av väg TF-346 som förenar Masca med byn Santiago del Teide. Bristen på matställen brukar kompenseras av ett rullande kafé som serverar förfriskningar och säljer livsmedel från trakten. Strax intill finns en liten höjd som man har rest så att besökarna kan fotografera den förtjusande platsen.

Altitude
1.100 m
Landscape type
Natur
Skyddat område
Landsbygdspark
Hiking trails
Parking
Recreation areas
Restoration
Localidad
Santiago del Teide

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
1
10
262
10045