Utsiktsplatsen El Balcón

En utsiktsplats som hänger på en klippa

Den här spektakulära utsiktsplatsen ligger nära Gran Canarias mest västliga del, på en lodrät klippa som dyker rakt ner i Atlantens enorma blå hav. Härifrån kan man tydligt se ”draksvansen”, en klippvägg med toppar som går kors och tvärs och som för tankarna till ett mytologiskt monster. Om du vänder blicken inåt land ser du La Arenas ravin och La Aldea de San Nicolás breda, gröna dal.

Biltur på Gran Canaria

Den här platsen med informationspaneler som ligger intill väg GC-200 är ett obligatoriskt stopp på en tur runt ön. Ingen besökare bör missa att promenera nedför stentrappan som leder till den hängande utsiktsplatsen som ger platsen dess namn, ”balkongen”. Den som har en förkärlek för storslagna landskap kommer ha svårt att slita sig, och kommer vilja stanna kvar för att insupa doften av hav och landskapets makalösa färger. Men turen är långt ifrån slut. Det finns mycket kvar att se.

Altitude
69 m
Landscape type
Natur
Skyddat område
Naturpark
Hiking trails
Parking
Public transport
Localidad
La Aldea de San Nicolás

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
2
10
262
10045