Utsiktsplats på toppen av Las Nieves

Gran Canarias högst belägna utsiktsplats

Det bästa sättet att insupa en plats och låta sig omslutas av dess atmosfär är att ta sig till den högsta punkten. På Gran Canaria är den punkten utsiktsplatsen på toppen av Las Nieves, mitt på ön, på 1 949 meters höjd. Härifrån ser du en stor del av ön, som utsetts till Unesco biosfärreservat, med dess oräkneliga djupa raviner och skarpa branter, rika på vegetation och krönta med lavapelare i gåtfulla former.

Solnedgång över molnhavet

Det är väl värt att ta bilen eller bussen upp till toppen av Las Nieves för att beundra detta naturens skådespel. Intill parkeringen öppnar sig en stenbeklädd halvcirkel perfekt riktad mot väst. Det är utsiktsplatsen, enkel och utan något som skymmer sikten mot den vackra solnedgången. Till skillnad mot andra platser är utsikten mot Las Nieves bäst på en molnig dag. Det är då man kan se Teneriffa och Gran Canaria ”sväva” över molnhavet.

Altitude
1.940 m
Landscape type
Natur
Skyddat område
Landsbygdspark
Interpretation center
Parking
Recreation areas
Restoration
Localidad
Tejeda

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
2
10
262
10045