Degollada de las Yeguas utsiktsplats

Vy över södra Gran Canarias karga landskap

Landskapet från utflyktsplatsen Degollada de las Yeguas på södra Gran Canaria kommer garanterat att överraska den som kommer oförberedd. Härifrån har besökaren en panoramavy över Fatagaravinen, en 15 kilometer lång vindlande, bred och djup floddal, med mjukt rundade sluttningar som plötsligt övergår i branta, nästan lodräta klippor. Allt inlindat i den typiska vegetationen för karga områden, med havet i bakgrunden. Landskapet är storslaget, färggrant och inspirerande.

Bilutflykt från Maspalomas

Utsiktsplatsen är ett obligatoriskt stopp på en biltur genom öns inland och ligger nära Maspalomas, på vägen mot San Bartolomé de Tirajana. Besökarna kan lämna bilen på den stora parkeringsplatsen och gå mot informationspanelerna som upplyser om att platsen är ett skyddat landskap och Unesco biosfärreservat. Det räcker att gå fram till räcket och blicka ut över landskapet för att förstå varför området förlänats en plats på Unescos lista.

Altitude
842 m
Landscape type
Natur
Skyddat område
Skyddat landskap
Hiking trails
Parking
Localidad
Arteara

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
- Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
- Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
- Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
- Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
- Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
- Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
2
9
10
262
10045