Las Playas utsiktsplats

Utsikt över Las Playas-viken

På Las Playas utsiktsplats suger det till i magen när man närmar sig avgrunden. Plattformen ligger 20 minuter med bil från Valverde högst upp i ett område som mäter 4 kilometer i diameter, med upp till 1 500 meter djupa sluttningar som dyker ner i havet. Vid dess fot, framför havet, finns en fantastisk nästan obebyggd halvcirkelformad vik med stränder som kantas av vågorna vita skum, allt i hjärtat av Unesco-biosfärreservatet El Hierro.

Utforska La Bonanzaklippan

När suget i magen gått över kan man börja fokusera på allt som döljer sig i landskapet: El Hierros Parador de Turismo, La Bonanzaklippan och öarna La Gomera och Teneriffa. Det kan förekomma en del dimma i det här området. I så fall stannar du bara kvar och väntar tills den skingrats. Och när skådespelet är över kan du utnyttja utsiktsplatsens fina läge för att besöka den närliggande byn San Andrés och pröva byns lokala gastronomi.

Altitude
1050 m
Landscape type
Natur
Skyddat område
Nej
Hiking trails
Parking
Restoration
Localidad
Valverde

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
  • Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
7
9
10
262
10045