La Peña utsiktsplats

Fantastisk utsikt över El Golfo från Guarazoca

Från La Peña utsiktsplats i Guarazoca (ön El Hierros norra del) kan man betrakta effekterna av en omvälvande förhistorisk händelse: det enorma jordskred som för flera århundraden sedan gav upphov till El Golfo-dalen. De branta klipporna i det här enorma 15 kilometer breda och 1,5 kilometer höga gapet är täckt av tät inhemsk vegetation. Vid dess fot vilar en vulkanisk slätt med vinodlingar och fruktträd som slutar i den blå Atlanten. Från La Peña kan man också se Salmors orörda klippor, hem åt öns inhemska jätteödlor.

César Manriques utsiktsplats på El Hierro

Byggnaden är ett riktigt smycke designat av den stora kanariska arkitekten César Manrique, som ägnade sitt liv åt att skapa organiska utrymmen. Till La Peña använde Manrique många växter, stora fönster och tak av murverk för att skapa en inbjudande och modern miljö. Inuti ligger exklusiva Restaurante Mirador de La Peña. Restaurangen har en lång meny med typiska rätter som tillreds med ingredienser som tropisk ananas eller färsk fisk från en ö som utnämnts till Unesco biosfärreservat.

Altitude
645 m
Landscape type
Blandat
Skyddat område
Särskilt naturreservat
Hiking trails
Parking
Restoration
Localidad
Guarazoca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
  • Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
7
9
10
262
10045