Bascos utsiktsplats

El Golfo-dalens utsiktsplats

På de gamla europeiska kartorna var ön El Hierros västra del ”världens slut”. Bascos utsiktsplats är den perfekta platsen för att beskåda detta vilda landskap i ett Unesco-skyddat biosfärreservat. Från utsiktsplatsen högst upp på en imponerande klippa ser man ut över hela El Golfo-dalen, en praktfull 15 kilometer bred och upp till 1 500 meter djup sänka som bildats av ett förhistoriskt jordskred. En klar dag kan man se ön La Palma i den blå Atlanten.

Stopp på vägen mot den förvridna enen

Själva utsiktsplatsen är en liten cirkel av vulkanisk bergart försedd med räcken som ligger högst upp på klippan. De få träden som befolkar området har böjts av vinden, och klipporna och grenarna är täckta av färggranna lavar som ger platsen en nästan magisk atmosfär, som ur en saga. Lika associationsrika är El Hierros berömda förvridna enar på de allmänna betesmarkerna i La Dehesa, knappt en kilometer från utsiktsplatsen.

Altitude
670 m
Landscape type
Natur
Skyddat område
Landsbygdspark
Hiking trails
Parking
Localidad
Mencafete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Hållbarhet
Sostenibilidad
  • Lämna aldrig någon form av avfall i omgivningen, detta inkluderar fimpar. Matresten bidrar till förökning av gnagare och vildkatter som utgör ett hot mot faunan.
  • Respektera djuren, stör dem inte och ge dem inte mat. Om du ser ett skadat djur kan du ringa 112. Man får inte heller dra upp blommor eller plantor.
  • Plocka inte med dig stenar eller annat från naturen. Stapla dem inte för att bygga de så ledsamt välkända tornen med dem.
  • Respektera och sköt om de olika elementen i samhället (informationspaneler, räcken, bänkar, kikare och teleskop...).
  • Respektera vandringsledernas skyltning. Att lämna de preparerade vägarna och platserna medför skador på omgivningen och kan dessutom vara farligt för dig och de som gör dig sällskap.
  • Se till att inte alternera lugnet i omgivningen med oljud (hög musik, skrik...).
7
9
10
262
10045