Vulkankosmetika

Lava är en unik kanarieönsk ingrediens för att ta hand om kroppen

Vulkanjorden kan tillföra många bra saker till vår hud. Den innehåller sten med högt värderade egenskaper som pimpsten, basalt eller obsidian. På Kanarieöarna används dessa mycket speciella material till att framställa olika kosmetikaprodukter med vulkanursprung, som till exempel hantverkstvålar. Utan tvekan sprider dessa artiklar en tveklös skönhet som bygger på Kanarieöarna vackra natur.

00:00
Título
Vulkankosmetika
Vídeo
Póster
Producto Canario - Cosmética
Producto Canario - Cosmética
Tipo
Ancho completo
Contenido

Kanarieöarna är en perfekt plats för naturlig framställning av kosmetikaprodukter. Faktum är att på öarna framställs en mängd olika skönhetsartiklar som lyckats övertyga alla de som upptäcker dem. Dessutom finns dessa produkter i många butiker och därmed är det nästan omöjligt att du inte stöter på dem när du är ute och promenerar.

Aloe vera, banan, tuno indio, kanarieönska viner ... Det finns många lokala produkter med influenser från Atlanten då öarna befinner sig mellan olika strömmar fyllda med liv som förvandlas till praktiska ingredienser, perfekta för att skapa kosmetika för att ta hand om kroppen.

Imagen
Contenido
Contenido

Om du besöker Kanarieöarna då kommer du stöta på unika skönhetsprodukter som ansiktsmasker och tvålar av vulkansand. Alla dessa är perfekta för att rengöra, rena och få bort svarta prickar och orenheter med en mjuk skrubbning. Faktum är att kosmetikaartiklar med vulkansand bland dess ingredienser erbjuder alltid en skrubbningsverkan som masserar och eliminerar döda celler från torr hud och skapar en mycket mjuk hud. Oavsett om det är för kroppen eller ansiktet, alla kosmetikaprodukter från Kanarieöarna har något mycket speciellt gemensamt: lokala, kvalitativa hantverksprodukter.

Contenido

Det är viktigt att lyfta fram vulkanernas influens på såväl själva stenarna som den aska som omvandlas för att användas i kosmetika. Faktum är att vinerna på Kanarieöarna som definieras av influensen från mineralerna som ger vinodlingarna näring kallas av experterna för ”vulkanviner”. 

På öarna är vin och vulkan två oskiljbara koncept. Många viner och safter används som ingredienser i andra produkter, till exempel salter (framställda med vin) eller tvål, schampo och krämer (som skapas med saften eller oljan från druvfrön). I det sistnämna fallet brukar krämerna i vanliga fall använda druvan ”malvasía volcánica” från Lanzarote tack vare dess antioxidanta egenskaper för att stå emot hudens åldrande.

Imagen
Contenido

Vulkanlanskapet på Kanarieöarna finns i kosmetikan för att ta hand om och återuppliva kroppen. På dessa unika platser odlas vin, den kanarieönska aloe veran och därtill fikonkaktus vars frukt och blad används till schampo och tvål. Men det är inte allt: den kanarieönska kamelen som finns i detta vulkan- och jordbrukslandskap sedan 500 år och finns också i mjölken från kamelen. Det handlar om en ingrediens till tvålar och schampo som framställs traditionellt, i original och singulärt. Därför råder det ingen tvekan om att dessa kosmetikaprodukter är fyllda med den Kanarieönska identiteten. Sugen på att testa?