Världens bästa klimat

Klimatet på Kanarieöarna anses vara det bästa i världen tack vare det milda klimatet och den behagliga temperaturen under hela året. Det bör också tilläggas att det regnar väldigt lite och att skärgården är det område i Europa med flest soltimmar om dagen. Dessa faktorer gör det till en mycket privilegierad plats att bo på, där ”våren är oändlig” och där man kan gå i t-shirt året om.

Contenido

Thomas Whitmore, forskningschef på Syrakusa universitet i USA, genomförde år 1996 en studie som kallades Index för behagligaste klimaten, där Kanarieöarna utmärkte sig som platsen med det mest fördelaktiga klimatet i världen.  Studien publicerades av Consumer Traveler Publications och baserades på jämförelser av meteorologisk statistik (regndagar och luft- och vattentemperatur) från mer än 600 platser i världen.

Contenido

Det vackra vädret på Kanarieöarna garanteras året om. Det fördelaktiga läget nära tropikerna, anticyklonen på Azorerna, påverkan från havet och passadvindarna som blåser från nordväst och, naturligtvis, medeltemperaturen, som ligger på ett årsgenomsnitt runt 22 grader, bidrar till en ideal vistelse. Semester utan kyla eller extrem värme. 
Trots att de ligger mitt i Atlanten, gör golfströmmen att vattnet har en medeltemperatur på runt 18 grader i februari och 25 grader i augusti. Den perfekta temperaturen för att ta sig ett bad året om.

Contenido

Det sällsynta regnet och de många soltimmar Kanarieöarna har, får oss att känna oss fulla av energi tack vare tillskottet av D-vitamin. Detta påverkar vår kropp positivt, fördelar som mindre stress och bättre sömn förbättrar vår mentala hälsa. Och framför allt, vårt goda humör.

Contenido

Den termiska effekten som passadvindarna ger, typisk för öarna, förhindrar molnbildning, vilket är orsaken till att det knappt regnar på sommaren och under vinten, i snitt, endast tre dagar i månaden.

Contenido

Det goda klimatet gör det möjligt att genomföra alla tänkbara aktiviteter i friska luften: sport, nöjen, kultur... Dessutom är utbudet av stränder och naturområden så stort och varierat att man kan välja mellan många olika alternativ: stränder och vandringsleder i bergen, inte heller bör man glömma promenaderna längs kusten och de vackra gamla kvarteren i byarna och städerna.