Varför Kanarieöarna är så populära bland golfälskare

Ett mecka för golfspelare – ta reda på varför.

Contenido

Golf är en sport som fängslar dem som spelar. Det finns många orsaker till detta. För det första på grund av hur svårt det är att spela bra. Det finns inget mer beroendeframkallande än att kunna få in en boll i ett litet hål 400 meter bort på bara fyra slag. Men det är också attraktivt eftersom man spelar utomhus och kan njuta av vackra landskap. Dessutom gör den koncentration som krävs att man glömmer alla problem och bekymmer – det är bara bollen, klubborna och hålet som existerar. Upplevelsen är fullständig, perfekt och oförglömlig om vädret är bra, om anläggningen är av hög kvalitet och om det är lätt att ta sig runt på banan. Alla dessa förutsättningar återfinns på golfbanorna på Kanarieöarna. Därför är öarna ett mecka för golffantaster och en drömplats för att ta några slag på greenen med det blå Atlanten som bakgrund.

Contenido

Kanarieöarna har världens bästa klimat, med milda temperaturer året runt på i genomsnitt 24 ºC. Och det regnar inte mycket. Det betyder att det gott och väl räcker att dra på sig polotröja och shorts för att spela, även om det är februari. Lyx för golfälskare.

Contenido

Det är omöjligt att spela golf på Kanarieöarna och återvända hem utan oförglömliga bilder i minnet. För de här golfbanorna är inga ”vanliga” banor. Förutom utformningen av varje hål, och vegetationen som omger fairways och greener, måste man addera den majestätiska Atlanten, som brukar stå i centrum varje gång man tittar upp. Var försiktig, för det här ögongodiset kan lätt få spelarna att tappa koncentrationen när det är dags att slå. Säg inte att ni inte blivit varnade!

Contenido

En av de största fördelarna med att spela golf på Kanarieöarna är det stora utbudet av golfbanor och hur varierande de är. Spelarna kan därför välja den bana som passar dem bäst, även om samtliga banor har designats för att passa golfälskare på alla nivåer. Det här kan bara åstadkommas av riktiga designexperter som Severiano Ballesteros, Donald Steel och Dave Thomas.

Contenido

Det är lätt att spela på Kanarieöarna av flera anledningar: banorna är lätta att ta sig till, hotellutbudet är komplett och varierat eftersom öarna är inriktade på turism, klubbarna har förstklassiga faciliteter och tjänster (buggies, caddies, instruktörer, restauranger, hotell, barer och span). Detaljer som alla golfspelare uppskattar.

Contenido

Kanarieöarna är onekligen ett paradis för golfentusiaster. Men en golfrunda tar inte hela dagen, så man kan även hinna med att njuta av andra upplevelser från det stora och varierade turistutbudet på öarna. Stränder och naturliga simbassänger, skogar, vulkaniska landskap, djupa raviner och moderna städer. Det tar alltså inte slut efter det 18:e hålet. Frågan är bara vad man ska börja med.

Contenido

Det erkännande som Teneriffa har fått sträcker sig även till resten av Kanarieöarna: Teneriffa har utsetts till ett av de 15 bästa golfresmålen i världen för 2020 av International Association of Golf Tour Operators (IAGTO) under den senaste upplagan av International Golf Travel Market, den största professionella mässan för resmål, resebyråer, researrangörer och företag med anknytning till golf.