Vandringsleder på Kanarieöarna

Promenera på skärgårdens oändliga leder

Kanarieöarnas terräng har ett stort geologiskt värde. Att promenera genom naturen och dess vulkanlandskap ger en ojämförbar trygghet och känsla av frihet och välmående. Varje vandringsled gömmer ställen som verkar vara outforskade och där man kan uppskatta tystnadens renhet.

Contenido

Att ta sig ut på Kanarieöarnas vandringsleder är att ta sig fram genom landskap fulla med kontraster. Från djungelliknande skogar till vågiga finkorniga sanddynor eller branta vulkanslätter. Allt är möjligt i denna ögrupp.

Contenido

Många av Kanarieöarnas leder ligger i nationalparker och områden som av UNESCO deklarerats vara naturligt världsarv. Spektakulära geologiska monument, klippformationer och tusenåriga skogar är riktiga biodiversitetsskatter.

Contenido

Laurasilvan är en växt från tertiärtiden, den är kanske en av de värdefullaste naturliga klenoderna från förr. Dess bevaring under miljontals år har varit möjlig tack vare det fina horisontella regnet, som är typiskt för fuktiga ställen som Garajonay, och de varma temperaturerna på Kanarieöarna som har möjliggjort fortlevnaden av denna spektakulära växtplats, en av få för denna art som förvaras i världen tillsammans med bergen Anaga på Teneriffa. Biosfärreservatet, denna landsbygdspark, som skyddas av abrupta bergskedjor och djupa raviner, har laurisilvaskogar i sitt hjärta, de är lika förtrollande som folket på La Gomera.

Contenido

Kanarieöarnas geografiska säregenheter möjliggör, som på få ställen i världen, att göra rutter i terräng och landskap med stora kontraster utan att göra stora förflyttningar: raviner, skogar, vulkaner... En unik och abrupt terräng som möjliggör att vandra i flera olika nivåskillnader på mycket kort avstånd. Så att efter att ha tillryggalagt kilometrar kan man komma till höjder på vägen varifrån man kan vältra sig i spektakulära utsikter.

Contenido

Rutterna på Kanarieöarna är skissade av proffs, de är märkta och godkända för att erbjuda nödvändiga säkerhetsåtgärder för alla amatörer.

Contenido

Dessa rutter är perfekta för att ta sig till konkreta naturplatser och lära känna dem från andra hållet. Avståndet och leden bjuder in till en skön vandring med områdets landskap som underhållning.

 

Contenido

Utan att det är speciellt tufft, är denna typ av leder, som är längre, mer olika och erbjuder ett mer kontrasterat landskap.

Contenido

De längre och svårare rutterna har fördelen att deras sträcka passerar olika typer av landskap och terränger och under en enda vandring är det möjligt att observera ett annorlunda panorama.