Välj den perfekta ön för din smekmånad

Tips och råd för att hjälpa dig att välja DIN perfekta ö.

Contenido

Det finns olika färger för olika smaker, och på Kanarieöarna finns det en explosion av färger för alla smaker. Från det gröna i den frodiga vegetationen och det turkosa vattnet till den gyllengula och ockrafärgade sanden och den intensivt blå himlen. För alla smaker och alla intressen: avkopplingsturism, aktiv turism, astroturism ... oavsett vad du föredrar är Kanarieöarna det perfekta resmålet för din drömbröllopsresa.

Contenido

Teneriffa är de tusen upplevelsernas ö. Bli ett med naturen, koppla av på en strand, besök charmiga byar, känn adrenalinet rinna till i världens bästa vattenpark, njut av utsökt gastronomi ... Det blir som många smekmånader i en! Naturälskare kommer att hitta fantastiska platser här, till exempel nationalparken Teide. Teide ligger på 3 715 meters höjd och är Spaniens högsta topp och världens tredje högsta vulkan. Vad kan mäta sig med att titta på soluppgången från någon mysig plats uppe i bergen? Ett annat måste är biosfärreservatet Macizo de Anaga, en av de få platser i världen där det fortfarande finns lagerskog. När du vandrar längs de vackra stigarna kan du verkligen uppskatta det stora natur- och kulturvärde som finns i detta område på Teneriffa. Stranden La Tejita är en annan av öns skatter. Med fin ljus sand och avskilt läge bredvid den majestätiska vulkanen Montaña Roja, är den perfekt för en romantisk dag på stranden. San Cristóbal de La Laguna och Villa de La Orotava är två av de mest intressanta orterna på ön och är väl värda ett besök. Ta en promenad genom orternas gator för att upptäcka lokal gastronomi och hantverk, och njut av deras skönhet och arkitektur. La Lagunas historiska stadskärna är känd som världsarv, medan La Oratava är en historisk, konstnärlig och monumental plats.

Contenido

Gran Canaria är allt möjligt, men framför allt att njuta av havet. Med kilometerlånga stränder för alla smaker och med det eviga vårvädret som alltid hjälper oss att ladda våra batterier är Gran Canaria himmelriket på jorden för alla vattenälskare. Den södra delen av ön är känd för sina stränder, som Maspalomas med sina fantastiska sanddyner och Playa del Inglés, med sitt enorma utbud av boenden, restauranger, fritidsanläggningar, butiker och nöjesparker. En annan av de mest populära stränderna är Las Canteras, en av Europas bästa stadsstränder. Las Canteras ståtar med gyllene sand och lugnt vatten som sträcker sig flera kilometer längs bukten. Mitt i stadens hjärta kan du inte bara njuta av stadens naturliga charm, utan också av det fantastiska serviceutbudet för turister, tack vare den livliga strandpromenaden som kantas av terrasser, restauranger och affärer. Ett annat sätt att njuta av havet är att besöka Puerto de Mogán, ett lugnt område vid havet med en liten strand som ger det en charmig atmosfär. Den unika arkitekturen kontrasterar mot trädgårdar fyllda av blommor och broar som gör det möjligt att passera mellan saltvattenkanaler. En idyllisk plats för några dagar av avkoppling. Agaete är en annan av Gran Canarias sevärda orter. Här kan du koppla av på den lilla stenstranden i Puerto de las Nieves eller i de naturliga bassängerna medan du betraktar en rad imponerande klippor som går under benämningen ”drakens svans”. Agaete bjuder dessutom på de vackraste solnedgångarna och utsökt gastronomi som kan åtnjutas på någon av ortens restauranger eller bara vila och avkoppling om så önskas.

Contenido

Lanzarote är den perfekta ön för par som söker ödsliga platser, eftersom dess otroliga vulkaniska landskap får oss att känna att vi befinner oss i en annan värld. Ön erbjuder också utmärkta förhållanden för vattensporter som surfing, oavsett om du är nybörjare eller mer erfaren. Förutom surfing erbjuder Lanzarote andra möjligheter som kitesurfing, vindsurfing, paddelsurfing och dykning. Välj vad du vill göra och leta sedan reda på den strand som passar bäst för just din sport. Förutom sport gör vingårdarna och de ursprungsskyddade Malvasia-vinerna ön till en magnet för matintresserade, som fascineras av naturskyddsområdet La Geria. Detta vinodlingsområde är mycket överraskande, eftersom Lanzarotes bönder har lyckats kämpa mot elementen och skapa ett unikt landskap av stort värde, där vinrankorna planteras på ett täcke av picón (små fragment av lava) där de skyddas mot vinden med hjälp av små stenmurar. Förutom det vackra landskapet är resultatet av denna noggranna omsorg utsökta ursprungsskyddade viner. En rundtur på vingårdarna i området och en vinprovning är en unik upplevelse för par som gillar att skämma bort sina smaklökar.

Contenido

Med mer än 150 kilometer fantastiska stränder anses Fuerteventura vara ”Kanarieöarnas strand”, en ö med sand och hav i sin renaste form. Här finns vidsträckta och paradisiska stränder av alla slag, så du kan alltid hitta en perfekt plats för att njuta av en oförglömlig dag. Costa Calma är ett bra ställe för att sola på den enorma stranden eller ta ett avkopplande dopp i det kristallklara vattnet. En annan oas av lugn och ro är stranden La Concha på ön Lobos, en naturpark som ligger bara 15 minuter med båt från Corralejo i norra delen av ön. Här finns också vandringsleder. Cofete är en av Kanarieöarnas mest kända orörda ödestränder, så den är väl värd ett besök. Du kommer garanterat att bli imponerad. Vill ni ha lite mer underhållning finns det i turistorterna på Fuerteventuras sydöstra kust, som inte bara bjuder på vackra stränder utan även på allt tänkbart serviceutbud och bekvämligheter.

Contenido

Charmiga La Palma utmärker sig bland annat för sitt omfattande nätverk av vandringsleder och för en av världens bästa himlar. Att bli ett med naturen under en spektakulär himmel är ganska svårslaget. Vandringsentusiaster kan njuta av de kilometerlånga skyltade stigarna som finns över hela ön. Några av dessa leder går genom spektakulära områden som vulkanrutten (La Ruta de los Volcanes) som anses vara en av de vackraste på jorden, eller nationalparken Caldera de Taburiente, en imponerande sänka omgiven av majestätiska väggar täckta av täta kanariska tallskogar och genomkorsad av branta raviner. Här finns också Bosque de Los Tilos, som är hemvist för en av de viktigaste lagerskogsformationerna i världen. När mörkret faller bjuder La Palma på ett av sina största spektakel. Tack vare den klara himlen och de unika förutsättningarna för att titta på stjärnor är ön utsedd till Starlight Reserve, vilket är ett erkännande av kvaliteten på den exceptionella himlen. Det omfattande nätverket av astronomiska utsiktsplatser gör det möjligt att betrakta denna stjärnhimmel från vilken plats som helst på ön.

Contenido

Att besöka La Gomera är synonymt med magiska dagar. Den överdådiga vegetationen, de mystiska stigarna och kontrasterna i landskapet skapar en känsla av overklighet som blir verklig för varje steg vi tar på ön. Vad kan vara mer magiskt än att promenera genom förhistorisk vegetation? Denna fantasi kan förverkligas i nationalparken Garajonay, där lagerskogen fortbestått, trots att den försvunnit från större delen av resten av planeten. Att besöka Valle Gran Rey är som att vandra genom en målad duk i grönt, svart, blått och vitt. Palmer, sand, vatten och små hus – ett konstverk fullt av liv. En annan magisk plats är Los Órganos, ett monument av vulkaniska stenar formade som orgelpipor som hänger över havet. När man befinner sig här väntar man sig nästan att få höra musik vilken sekund som helst.

Contenido

El Hierro är ett paradis för dykentusiaster. De många och varierande dykplatserna, det exceptionella undervattenslandskapet (delvis regenererat genom vulkanutbrott under havet 2011), de utmärkta temperaturförhållandena, det klara vattnet och det kompletta utbudet av dykningsrelaterade tjänster, gör ön till en av världens bästa platser att dyka på. Marinreservatet La Restinga är ett område med skyddade vatten fulla av klippor och grottor som är mycket populärt bland dykentusiaster. Från havets botten ger vi oss upp mot himlen och utsiktsplatsen Mirador de la Peña. Från denna pärla, designad av konstnären César Manrique och belägen på en av öns högsta punkter, har du en imponerande utsikt över El Golfo-dalen och dess imponerande klippor.

Contenido

Den som söker tystnaden i det ogästvänliga bör inte missa La Graciosa, den minsta, mest okända och orörda av Kanarieöarna. Det är förmodligen en av de få platser i Europa där det fortfarande inte finns några asfalterade vägar. Utan tvekan är det en plats där du kan förlora dig själv och upptäcka de ensliga stränderna med vit sand och turkost vatten utan att ha bråttom och låta dig fångas av dess naturliga skönhet.