Valar runt Kanarieöarna

Valar i sikte i ögruppen

Mångfalden på Kanarieöarnas havsbotten, det transparenta vattnet som håller den utmärkta temperaturen på runt 19 grader under vintern och 25 grader på sommaren, lockar många marina djur. Fördelen jämfört med andra observationsplatser är att många av dessa djur bor där året om. De är vad man kallar bofasta arter.

Contenido

Detta gör att man på Kanarieöarna kan finna nästa 30 olika arter, bland dessa, blåval och delfiner. Deras närvaro är så frekvent att öarna har kommit att bli Europas viktigaste plats för att se dem i frihet. Att få njuta av att se dessa däggdjur i total frihet i sin naturliga livsmiljö är en oförglömlig upplevelse för hela familjen.

Contenido

På Kanarieöarna kan man observera upp till sju olika arter av dessa marina djur, som anses vara bland de mest intelligenta djuren på vår planet. Att se delfiner i havet vid soluppgången eller, varför inte, från några platser vid kusten, har kommit att bli populärt bland öborna.

Contenido

Den största delfinen som finns är vanlig att se i Kanarieöarnas vatten där den bor fast. Detta otroligt vänliga djur simmar alltid i grupp, interagerar och leker med de andra individerna i flocken.  Då de är väldigt sociala varelser är det inte ovanligt att se dem nära båtarna.

Contenido

Kaskeloten, som kan mäta upp till 20 meter, är ett av de största däggdjuren i världen. Även om det finns möjlighet att se den på Kanarieöarna är det inte så vanligt då den mest befinner sig under vattnet. När den letar efter föda, kan deras dykningar vara i 35 minuter och nå 3 kilometers djup.

Contenido

Är den mest varierade och annorlunda familjen bardvalar, hit räknas knölvalen, en av dem som har Kanarieöarna som sin hemvist och som kan bli upp till 16 meter långa. Tack vare sin speciella form är de lätta att känna igen. Utöver sitt skägg, har de en karakteristisk puckel som skiljer dem från resten av valarna.

Contenido

Båtarna som gör det möjligt att observera valar och delfiner kan man känna igen genom märkningen Barco Azul, denna märkning bekräftar att de lagar och normer som gäller för att säkra ett respektfullt bemötande gentemot de marina reservaten och djuren som lever där, uppfylls.

Contenido

Entusiaster som vill uppleva och observera valar i deras naturliga livsmiljö bör alltid följa rekommendationerna från de professionella inom sektorn på Kanarieöarna, de som har kunskap om dessa djurs beteende, och som kommer guida dig genom det kristallklara vattnet vilken årstid som helst på året.