Vad man kan göra på Fuerteventura med barn

Stora äventyr på Fuerteventura … för de minsta därhemma

Contenido

Fuerteventura är ett naturligt paradis där det finns precis allt som gör barn glada: vackra paradisiska stränder fulla av fisk, stigar som är lätta att ta sig fram på till fots eller med cykel och vita byar där man kan springa omkring på gatorna. Dessutom slipper man trängas med en massa folk på den här ön som är perfekt att upptäcka med familjen. 

Vilka är de bästa ställena att besöka med barn på Fuerteaventura? Här är några att börja med:

Contenido

För de nya generationerna som är tekniskt kunniga kan det vara ett äventyr att gå in i en riktig väderkvarn. Man måste först åka till den vackra orten Antigua, ett av de mest pittoreska ställena på ön, för att ta sig till den vita kvarnen som tidigare användes för att mala säd för att göra gofio. De allra minsta kommer inte bara att kunna besöka väderkvarnen och lära sig hemligheterna bakom det perfekt bevarade traditionella maskineriet, utan de kommer också att kunna besöka det intilliggande tolkningscentret och lära sig mer om de lokala böndernas historia, seder och bruk.

Contenido

Denna vattenpark är ett obligatoriskt stopp för resenärer med barn, som kommer att älska de många rutschkanorna och attraktionerna som är lämpliga för både stora och små. Här finns även ett helt område som är tillägnat de minsta. I Corralejos vattenpark finns allt från en vågbassäng och en gigantisk jacuzzi till en flod där man kan flyta med strömmen, en stor rutschkana för de allra modigaste, för att inte tala om en mörk grotta där man kan segla ”i blindo”, bland många andra attraktioner. 

Contenido

Detta är en av de största attraktionerna på Fuerteventura för både vuxna och barn, och det är inte konstigt. Sanddynerna ligger i Corralejos naturreservat och får inte missas. Här kan barnen rulla runt i den finkorninga, rena sanden i de mjuka och böljande sanddynerna och sedan ta ett dopp i det kristallklara vattnet för att skölja av sig sanden. Att ströva omkring i denna spektakulära naturmiljö är som att befinna sig mitt i öknen. Här finns dock en extra bonus: nämligen några av de bästa stränderna på Fuerteventura.

Contenido

För att ta sig till de här grottorna, som är en av de mest unika attraktionerna på Fuerteventura, måste man först köra till den lilla byn Ajuy, som är en del av Parque Rural de Betancuria. Intill en strand med svart sand hittar man den här grottan med gratis inträde som nås genom en liten stig. Grottan har stor geologisk betydelse, eftersom dess klippor är de äldsta i arkipelagen, och man har även hittat marina fossiler här. Och när vi ändå befinner oss i Ajuy, är det en god idé att stanna till vid någon av dess berömda restauranger och titta på solnedgången från stranden.

Contenido

Ett annat utmärkt familjeäventyr är att ta en färja till den närliggande lilla ön Lobos, som fått sitt namn eftersom det en gång bodde en koloni av sjölejon (lobos marinos på spanska) här. Här kan hela familjen njuta av en härlig dag i solen. På den här orörda och obebodda ön finns stränder och drömlika vikar med intensivt turkosblått vatten. Här finns dessutom en vandringsled som går runt ön som gör det möjligt att alternera mellan bad och vandring. De modigaste kan också snorkla och paddelsurfa.

Contenido

Det här är en av de största djurparkerna och botaniska trädgårdarna på Kanarieöarna, och den perfekta platsen att tillbringa en heldag. Här kan man få se en mängd olika djur som kameler (de modigaste kan ge sig ut på kamelsafari), papegojor, kängurur, primater, elefanter, giraffer, flodhästar och sjölejon, för att ge några få exempel på den varierade faunan. Förutom alla djur finns här dessutom växtarter, och man får inte missa den välskötta botaniska trädgården som är ett måste för de som älskar växter och natur.

Contenido

Surfing, paddelsurfing, dykning, kitesurfing, segling – här finns vattensporter för alla smaker, plånböcker, åldrar och nivåer, från nybörjare till de som bara behöver hyra utrustning. Om det breda utbudet av vattenaktiviteter, och då särskilt i Corralejo-området, inte skulle tilltala oss, kan vi alltid välja fallskärmshoppning, segway-rutter, ridning, vattenskotrar och en mängd andra aktiviteter för att njuta av ön på ett annorlunda sätt. En dykintroduktion med familjen kan vara en mycket spännande aktivitet före eller efter en stranddag. Om äventyrslusten fortfarande brinner i oss kan vi hyra cykel och upptäcka Fuerteventura, som är den perfekta platsen att cykla tryggt på.