Vad gör man på Kanarieöarna i november?

November är den perfekta månaden för avkoppling och för att samla krafter innan julfirandet börjar. Att resa till Kanarieöarna dessa datum gör att vintern verkar långt borta då medeltemperaturen är 24 ºC och 9 soltimmar om dagen gör det möjligt att njuta av havet, sanden och molnfria himlen trots att vi står inför vintern.

Contenido

Mitt i vågsäsongen, november är en av de bästa månaderna för att surfa. Att börja så smått med hjälp av proffs är en stor erfarenhet som du kan uppleva utan att oroa dig för om du har bräda eller ej, eftersom det på öarna finns mycket service för de som älskar denna sport, inklusive uthyrningsställen för utrustning och material.

 

Contenido

Kanarieöarnas behagliga klimat gör att man lugnt kan promenera utmed vattenbrynet och ta sig ett dopp, till och med i slutet av november. De varma temperaturerna bjuder in till att upptäcka stränderna med vit, gyllene eller svart sand. Så glöm inte lägga ned badkläder och solkräm när du packar.

 

Contenido

Varje år i november, sedan mer än 30 år tillbaka, tar man emot hundratals personer som släpper sina drakar i vinden på stranden El Burro på Fuerteventura, himlen blir färgad i en gladlynt festival som sammanför folk från hela Europa.