Vad gör man på Kanarieöarna i december?

Årets sista månad är värt att leva på bästa sätt, med ett högtidligt avsked. På Kanarieöarna är julen varm, i december är medeltemperaturen 22 ºC, man kan sitta på uteterrasser, 8 timmars sol om dagen, konserter under stjärnorna och, varför inte, ett och annat dopp i havet. Det kanske inte är någon typisk jul, men varför inte börja med en ny tradition?

Contenido

Att åka på semester på vintern betyder inte att man inte kan sola. Mitt i december, istället för snögubbar, kan resenären hitta en imponerande jesuskrubba av sand på en av Europas bästa urbana stränder, Las Canteras (Gran Canaria). På Tenerife finns möjlighet att gå på konsert utomhus vid havet. En utdragen fest som har blivit en julklassiker.

 

Contenido

På Kanarieöarna är momsen bara 7 %, mycket lägre än i övriga Europa. Därför rekommenderas att utnyttja julsemestern för inköp till bästa pris i något av öarnas shoppingcenter eller på någon utomhusmarknad - det finns flera i huvudstäderna tack vare klimatet - där man kan köpa presenter och speciella minnessaker: hantverk, kanariska specialiteter, smycken eller olika och originella tillbehör.

 

Contenido

Att resa till Kanarieöarna i december innebär att få smaka på bakverk och efterrätter typiska för varje område på varje ö. Och utan tvekan är öringen fylld med gul sötpotatis den mest populära och oersättliga, utan att förglömma mandelosten från El Hierro, cagajones (bakverk) med sötpotatis från Gran Canaria, alfajores (kakor) från La Gomera, mantecados med vin, almendrados från La Palma och hemgjord nougat, med mycket tradition på en del öar.

Contenido

Kanarieöarna är en av de bästa platserna för att i mitten av december njuta av geminiderna, ett av årets mest gnistrande stjärnfall. Det behövs inget teleskop för att se dem då de ses med blotta ögat. Det är tillräckligt att befinna sig på en mörk plats, fästa blicken på ett område på himlen och hålla kvar den för att upptäcka dem. Och om du kan göra det från någon av de tre Starlight-reservaten som är skyddade från ljuskontamination, La Palma, Fuerteventura eller Teneriffas höjder, är det ännu bättre.