Vad du inte får missa på Gran Canaria

Nödvändiga ställen på Gran Canaria för att njuta av Kanarieöarna

Det stora utbudet landskap som man kan hitta på ön gör att Gran Canaria är känd som en ”miniatyrkontinent”. Dessutom bjuder öns kustbyar och -städer in till att upptäcka en lång sjömanstradition och lära sig på djupet om öns rika historia. Ett viktigt möte med sanna natur-, arkitektur- och kulturskatter.

Contenido

Miljontals turister kan inte ta fel när de väljer detta viktiga turistsamhälle för sin semester. Och inte bara en gång. Gästerna är så nöjda att de återkommer år efter år.

Och det är inte så konstigt. Maspalomas är mycket mer än en magnifik kilometerlång strand med gyllene sand. Den innebär att njuta av ett exceptionellt klimat när som helst under året. Den är att ha privilegiet att varje dag se ett stort fält med sanddynor tillsammans med en saltvattensdamm i vilken olika fågelarter bor. Ett skyddat naturområde som existerar tillsammans med ett oändligt övernattningsutbud med all service och alla bekvämligheter man kan önska.

Contenido

Belägen i hjärtat i Las Palmas de Gran Canaria, är det en av Europas bästra stadsstränder. Tre kilometer finkornig och gyllene sand med lugnt vatten tack vare skyddet från den naturliga avspärrningen av vulkaniskt ursprung, känd som La Barra. Parallellt med kusten löper en animerad aveny full med affärer, restauranger, kaféer, berömda glassbarer och andra inrättningar av alla typer.  

Las Canteras är mycket uppskattad av huvudstadens befolkning som njuter i fulla drag av denna urbana skatt. Det är därför stranden bevarar en familjär karaktär men också tusentals turister drar fördel av solen och det uppfriskande oceanvattnet året om.

Contenido

Las Palmas de Gran Canaria är en animerande kosmopolitisk stad med ett komplett nöjes-, kultur- och affärsutbud som är perfekt för dem som älskar shopping då man kan hitta alla typer av produkter och nationella och internationella märken. 

Bland de många sevärdheterna utmärker sig, förutom intressanta museum, ett av de modernaste akvarierna i Europa, där man föder upp ekosystemen som finns i planetens alla hav och oceaner. Vi får inte heller glömma den vackra stadsstranden Las Canteras, stadens lunga.

Vegueta är värt att nämna, den magnifika gamla delen av huvudstaden som bevarar spåren från de senaste fem århundradena. En promenad på gatorna för att ta in den traditionella arkitekturen, med sina herrskapliga och religiösa byggnader, är nödvändig.

Contenido

På Gran Canarias nordöstra kust ligger detta populära sjömanssamhälle där man framställer ett speciellt kaffe, ett av de framgångsrikaste i världen, det finns också en familjär strand och spektakulära naturbassänger. 
Man kan inte avstå från en dag i Agaete och prova de färska produkterna från havet. Medan den underbara solnedgången projekterar sitt ljus över de imponerande klippväggarna med tallskog upptill. En riktig föreställning.

Contenido

Att komma fram till denna imponerande vulkanmonolit på 80 meter, Gran Canarias symbol, är en upplevelse som ingen borde gå miste om. Vandringsleden som stiger mellan tallarna är åtkomlig för nästan alla, och särskilt barnen tycker det är roligt. I slutet av vägen får man sin belöning, framför oss viker ett oförglömligt landskap ut sig, företrätt av det också så emblematiska Roque Bentayga och den spektakulära Caldera de Tejeda med sina djupa och sluttande raviner.

Contenido

Att vara en del av Spaniens finaste byar ger oss en hint om den speciella charm som Tejeda har. Att promenera på de välskötta gatorna och titta på de traditionella husen, sätta sig i skuggan på något ställe och andas in ren luft, avnjuta den traditionella maten på restaurangerna...
Kom ihåg! ”Inte glömma att ta med mig som minnessak eller som present, de berömda kakorna från Tejeda, gjorda på en grund av mandel och honung” Mmmmmm!

Contenido

Museet och Parque Arqueológico Cueva Pintada i Gáldar är en stor arkeologisk uppsättning där det finns en gård som beboddes för första gången på 500-talet. Tack vare övergången som omgärdar samhället kan vi se utgrävningsarbetena och lära känna urinvånarnas hus och grottor på nära håll. Bland de sistnämnda utmärker sig den berömda Cueva Pintada (målade grottan), vars väggar av vulkaniskt tuff dekorerades av de dåtida kanarierna med geometriska motiv. Den guidade rundturen kompletteras med audiovisuellt material, utställningssalar och affär.

Contenido

Det är en av Gran Canarias skatter. Bara några kilometer från huvudstaden finns detta underbara ställe som samtidigt är forsknings- och utbildningscenter samt center för miljöutbredning. Vandringsleder, grottor och vattenfall omringar oss i en idyllisk miljö medan vi lär oss mer om fler arter från den endemiska floran på Kanarieöarna och från andra områden av Makaronesien (Madeira, Azorerna och Kap Verde). Med lite tur springer vi på en autentisk levande relik från förr: Gran Canarias jätteödla, en för ön exklusiv art som kan bli 80 centimeter långa! Med denna storlek kan man inte tro att den är helt ofarlig... och vacker.