Vad du inte får missa på Fuerteventura

Nödvändiga platser på Fuerteventura för att njuta av Kanarieöarna

Fuerteventura är den längsta ön i den kanariska ögruppen. En spektakulär och oändlig kustlinje med vitkorniga sandstränder och typiskt turkost vatten. Dessa privilegierade naturförutsättningar gör att det är praktiskt taget obligatoriskt att besöka öns stränder, vikar och kustenklaver. Även om det i öns inland finns många fler överraskningar som är värda att upptäcka.

Contenido

De stora stränderna på nordöstra Fuerteventura har en speciell vakt: det enorma dynfältet Carralejo, en utbredd yta av sandvallar som vinden outtröttligt formar och nya former skapas konstant. Att promenera barfota på denna sandbank och känna beröringen av de pyttesmå kornen mot huden, är en avkopplande träning som befriar oss från stress.

Contenido

Ett paradis med drömöar inneslutna i vulkanlandskapet och det mesta absoluta lugnet, bara två kilometer från Fuerteventura. En liten obebodd ö som fått sin namn från en viktig vargkoloni som funnits där, och där man har hittat arkeologiska rester från de gamla romarnas säsongsbosättning. Det är en oförglömlig upplevelse att tillbringa en dag i detta naturreservat där flera endemismer och olika fågelarter bor.

Contenido

En oändlig linje, vit från sanden och turkos av vattnet, försvinner bortigenom. Bara fantasin kan ana slutet på den. Det handlar om de oändliga stränderna i Sotovento, på Jandias halvö, som har öns mest välkända badområden. Här finns plats för alla: familjer som vill ha säkert vatten för barnen, par som vill ha intimitet, kompisgäng som vill roa sig... Och också för dem som bekvämt observerar, från första parkett medan de solar, föreställningen med segel i tusen färger som rör sig i takt med vinden. Det är windsurfarna som älskar dessa stränder för att göra det de tycker bäst om: flyga över vågorna.

Contenido

När vi sätter ned en fot på Fuerteventuras kust tar vi oss 70 miljoner år tillbaka i tiden, till en tid innan själva bildningen av ön, för att stöta på Kanarieöarnas äldsta stenar. Fascinerande, eller hur? Det kommer mer. Vid grottorna ligger en liten fiskeby med samma namn, där vi kan avnjuta utomordentlig färsk fisk vid stranden med vulkansand. Och med den vackraste solnedgången som bakgrund.

Contenido

Gatorna i Kanarieöarnas äldsta huvudstad är ren historia. Kullersten, kyrkor och kapell, ett gammalt kloster, torget... utgör ett rikt kultur- och konstnärsarv som har gjort dem värda utnämningen Historisk samling. Det finns också intressanta museum som det med Art sacré eller det arkeologiska. Ett mycket berikande besök i denna lugna by, grundad 1401 av den normandiske erövraren Jean de Bethencourt, som kopplar oss till sin kolonialhistoria.

Contenido

När vi ser ön framför oss förstår vi varför de gamla nybyggarna ansåg den vara magisk och förvandlade den till en helig och religiös plats. På ön har de lämnat ett värdefullt arv som har bevarats till vår tid: de graverade in fotavtryck pekandes åt väster i stenen. Monumentisk, vacker, speciell... och när ljuset i gryningen projekterar över ön är dess färger de mest inspirerande. Men, framförallt, är det fortfarande magik.

Contenido

På halvön Jandía, i området barlovento, finns en av Fuerteventuras naturskatter. Vägen som leder till denna orörda strand, där oceanen ofta slår hårt, är oasfalterad så färden på ca 10 kilometer kan vara obekväm, men det är det utan tvivel värt. När man kommer till en av de sista kurvorna, innan backen, ser vi ut över ett vilt och överväldigande landskap. 14 kilometer fin sand och vågor, omringat av Jandias berg, öns högsta, på vars sidor vi upptäcker en överraskning: det mystiska huset Casa Winter, en annorlunda bostad som haft en roll i tider som ännu inte bestämts, som tror att det varit en tillflykts- och operationsplats för nazisterna under andra världskriget. Legend eller ej, men vad som är säkert är att Cofete är en av dessa omgivningar där ordet ”frihet” får sin betydelse.

46:04
Título
Punta Playa de Cofete
Póster
video - cofete
video - cofete
Tipo
Englobado
Contenido

Är en av öns mest besökta platser tack vare sina vackra stränder, så som La Concha, och sin utmärkta gastronomi. Vattnet är lugnt tack vare skyddet det får från ett vulkanrev som gör den till familjernas favorit. Och efter en avkopplande dag med sol och bad i kristallklart vatten, finns det inget bättre än att njuta av den vackra solnedgången medan vi smakar utmärkta färska produkter från majorea-gastronomin, som fisk och öns berömda ostar. En autentisk njutning svår att slå.