Roa sig i havet

Upptäck Kanarieöarnas kust

Stränderna i Kanarieöarnas ögrupp är, utan tvekan, en av öarnas största attraktion. De har lugnt kristallklart vatten, är säkra och erbjuder all typ av service. Dessutom är utbudet på stränder så stort och varierat att alla kan hitta exakt det den söker under sin semester: avkoppling, sol, träning, vila och säkrad adrenalinkick genom vattensporter.

Contenido

Det varma klimatet på Kanarieöarna gör att vattentemperaturen ligger runt 20 ºC under hela året, och med en medeltemperatur runt 18 ºC i februari och 23 ºC i augusti. Därför är det alltid lockande att dyka ner i det turkosblå vattnet på stränderna eller i naturbassängerna, likväl som att njuta av ett uppfriskande bad för att ladda sina batterier vilken dag på året som helst, så är det också avkopplande att beundra de fantastiska solnedgångarna som Kanarieöarnas kust erbjuder.

Contenido

De milda ihållande passadvindarna är de som skapar de perfekta vågorna för surf på Kanarieöarna. Och inte bara för att surfa. Den kanariska ögruppen är också en perfekt plats för windsurf, kitesurf, paddle surf eller body-board, vilket gör att öarna är en plats där många välkända internationella tävlingar genomförs.

Contenido

Tack vare det mycket karakteristiska läget Kanarieöarna har och dess vulkaniska natur, så är skärgårdens havsbotten mycket rik i såväl flora som fauna. Att snorkla är att uppleva en explosion i färger och upptäcka märkliga tusenåriga vulkaniska former. För den som vill lära sig så finns det alla typer av skolor där man kan hyra utrustning och få råd och rekommendationer av de bästa proffsen när det kommer till dykning.

Contenido

I Kanarieöarnas vatten kan man finna upp till 30 vilda valarter. Den klara och rena havsbotten, mångfalden i dess flora och fauna, påverkan från tidvatten och strömmar gör att Kanarieöarnas skärgård är ett mycket populärt resmål för att observera delfiner och valar i frihet, här bor permanenta kolonier.

Contenido

För äventyrsälskare finns det också många olika möjligheter till träning och nöje på Kanarieöarnas kust: kajakturer till grottor som verkar näst intill otillgängliga där man kan ta sig ned. Ett originellt sätt att upptäcka de imponerande landskapen på öarna och lära känna den kanariska skärgårdens vulkaniska ursprung från ett helt annat perspektiv. En oförglömlig upplevelse.