Rita Kanarieöarna

En illustrerad resa i ögruppen

Man har alltid sagt att en bild säger mer än 1000 ord. Ibland är det inte tillräckligt för att beskriva allt som en situation kan få dig att känna.

Contenido

På Kanarieöarna finns det ställen med en speciell magik, platser som förmedlar svårbeskrivliga känslor, bortom landskapens färger, doften av hav och skog, eller den lena smekningen från vinden.

För att förmedla alla dessa upplevelser föddes projektet ”#On The Draw, en illustrerad resa på öarna”, till vilket en del av de mest relevanta illustratörerna på det internationella dramat bjöds in för att besöka Kanarieöarna och omsätta, med sin konst, allt det som de förmedlade. Utan band. Med total kreativ frihet.

Ett spektakulärt reseblock, en annorlunda blick och en känslosam resa på Kanarieöarna.
 

 

Contenido

Genom sin stil baserad på enkelheten med linjer och färger, fokuserar denna franska konstnär på den renaste och mest spirituella sidan av Fuerteventura. Geometrin, de plana färgerna, de uttalade skuggorna och, framför allt, lugnet och ensamheten, är de absoluta huvudelementen. Himmel och jord, strand och berg, människor och djur. Allt existerar tillsammans i en harmonisk balans.

Contenido

Med en av de mest erkända stilarna inom den europeiska illustrationen påminner Paula Bonet i sin illustration, om de olika humör och intima känslor som väcktes under hennes resa på Gran Canaria. En resa under vilken känslor, minnen och drömmar från det förflutna kommer upp till ytan. Erfarenhet och landskap, natur och individ. Kontraster som destillerar en eminent feminin känslighet.

Contenido

Ben Heines spektakulära stil, med influenser från surrealism till pop art, används för att tolka Teneriffas karakteristiska ikoner som Auditorio de Tenerife, klipporna Los Gigantes eller Teide. I sitt projekt tar den belgiske konstnären människor som mått på ölandskapet, och skapar en animerad omgivning i vilken fantasi och verklighet smälter samman. En mycket personlig tolkning av ön.

Contenido

Den svenska konstnären, specialiserad på barnillustrationer, återskapar en färgrik och glad vision av La Gomera, där människan lever i perfekt harmoni med naturen. Med sin stora kunskap om färger, kompositionen och designen av personligheterna, illustrerar han ett universum impregnerat av barnslig oskuld i vilken överflödet, slöseriet och rikedomen i öns fauna och flora, får huvudrollen.

Contenido

Efter mer än 30 års karriär är irländaren Steve Simpson fortfarande en vital person med en frisk och rolig stil som dricker från den grafiska designen, typografin och illustrationen. Och det är med denna teknik han omsätter sin vision av La Palma: Porís de Candelaria, den historiska delen av Santa Cruz de La Palma, Fuente Santa… Ögonblick associerade med platser och upplevelser, tecknade i en didaktisk anda och stora doser humor som man använder för att illustrera det som gör det värt att leva.

Contenido

Med sin utpräglade reklamstil, placerar Mads berg en meditativ person som lever i en naturomgivning som definierar personen som människa och får honom att bli medveten om sitt begränsade tillstånd. En introspektiv blick baserad på plana färger invaderade av dunkla stycken av moln och skuggor. Det är inte konstigt att hans konstverk finns på Köpenhamns designmuseum.

Contenido

Denna unga och talangfulla ryska illustratör omsätter genom tekniker med traditionella färger blandade med bläck, blyerts och vattenfärg, César Manriques konstverk Las Salinas eller La Graciosa, och skapar ett porträtt av ön lika sutilt som vackert. Lava i olika jordtoner, modig flora som inte tackar nej till färg och en stor blå ljuspunkt, resultatet av krocken mellan himmel och hav.