Platser att besöka med dina barn på Kanarieöarna

Rastlös? Lugn? Djurälskare? Strandtokig? Passar någon av dessa definitioner in på ditt barn? Det här är de platser ni måste besöka på Kanarieöarna.

Contenido

Kanarieöarna är ett paradis att besöka med barn. Attraktionerna och möjligheterna som denna ögrupp i Atlanten erbjuder speciellt för barn är oändliga. Oavsett hur ditt barn är kan du vara säker på att du hittar en plats på Kanarieöarna som passar som handen i handsken. Här är några förslag:

Contenido

Om du brukar få dra upp ditt barn ur vattnet kommer den spektakulära vattenparken Siam Park på Teneriffa definitivt att passa ditt barn som fisken i vattnet. Den här vattenparken valdes till världens bästa på TripAdvisor mellan 2014 och 2019, och det med all rätta. Det här palmprydda vattenparadiset i Reino de Siam har en yta på 185 000 kvadratmeter och bjuder på alla möjliga attraktioner där även vuxna kommer att ha roligt. Här finns till och med en vit sandstrand med världens största konstgjorda våg.

Contenido

Ett annat bra alternativ för vattenälskare är att besöka Aqualava Waterpark, en vattenpark med fem rutschbanor, en konstgjord flod, en vågbassäng, ett barnområde och allt du behöver för att tillbringa en härlig dag i vattnet. Både stora och små kommer garanterat att ha det roligt i denna livliga vattenpark i Playa Blanca på södra Lanzarote.

Contenido

Om ditt barn älskar djur är Loro Parque ett måste att besöka. Den här djurparken ligger på Teneriffa och är utan tvekan en av Europas bästa. Här finns unika attraktioner, från Europas största pingvinarium till Aquaviva (med en oöverträffad manetföreställning), späckhuggare, en friflygande fågelvoljär med hundratals fåglar och naturligtvis ett stort antal arter av papegojor som kommer att uppskattas av dem som någon gång i sitt liv förälskat sig i filmen Rio.

Contenido

På Fuerteventura får du inte missa Oasis Park Fuerteventura, som ståtar med flodhästar, afrikanska elefanter, sjölejon och papegojor, och också har en interaktiv show med ormar och krokodiler. Det här är den perfekta platsen för att tillbringa en rolig dag utomhus i sällskap med många djur som du hittills bara drömt om.

Contenido

El Hierros jätteödla är en symbolisk art för ön, och en symbol för El Hierro som inte finns någon annanstans i världen. Eftersom denna märkliga reptil, som kan bli upp till 60 cm lång,  för närvarande är utrotningshotad, får den all tänkbar vård. Centret för återhämtning av jätteödlan på El Hierro är avsett för uppfödning i fångenskap, och vissa ödlor visas upp för allmänheten. Besökande barn kan på så sätt få lära sig hur viktigt det är att bevara arten, och även få en uppfattning om hur det såg ut när dessa stora, vackra och eleganta ödlor strövade fritt över hela ön.

Contenido

Om dina barn är små astronomer är ön La Palma en idealisk plats att utforska med sina avlägsna konstellationer och fascinerande stjärnor. Ön har blivit utsedd till Starlight Reserve, vilket gör det till en destination för astroturism par excellence. Här finns ett antal guidade aktiviteter för barn, som kommer att känna sig som en del av universum när de observerar stjärnorna från en så privilegierad position.

Contenido

Om ditt barn drömmer om att upptäcka världen och uppleva stora äventyr kan du hoppa ombord på en av de båtar som avgår från Teneriffas sydkust och tar dig ut till havs för att se valar och delfiner simma i frihet. Ett paradis för äventyrare och ett spännande spektakel för alla havs- och djurälskare.

Contenido

Hemma hos dig leker barnen cowboys och drömmer om att bli hårda outsiders som självsäkert gör entré på saloonen inför lokalbefolkningens iskalla blickar. I Sioux City Park på södra Gran Canaria kan de promenera genom en stad i vilda västern med olika typer av shower, djur och möjlighet att rida på hästar.

Contenido

Dina barn därhemma är inte rädda för att trotsa elementen och utmana Moder Naturs utmaningar. Nationalparken Garajonay på La Gomera, ett av UNESCO:s världsarv, är då en utmärkt plats att utforska med familjen. Här kan man njuta av både ett unikt naturlandskap, som är en oas av lagerskog, en växtformation som försvann från många delar av planeten för miljontals år sedan – och en liten ö som är fylld av autenticitet och där tiden till synes stått stilla.

Contenido

Om ditt barn älskar småfisk och annan marin fauna får ni inte missa Poema del Mar. Detta spektakulära akvarium med sitt suggestiva namn finns i Las Palmas på Gran Canaria och visar upp en stor del av den marina fauna som lever på öarna. Det är väl värt att utforska vartenda skrymsle av Europas största böjda akvarium och att beundra alla de marina arter som finns här. Missa inte heller de många aktiviteterna som handlar om havets ekosystem.

Contenido

Jameos del Agua på Lanzarote är ett av de sällsynta monument som kombinerar natur, konst och arkitektur och som fascinerar både unga och gamla. Den imponerande byggnaden, som utformats av arkitekten César Manrique från Lanzarote, är ett naturskådespel som byggts på taket av en vulkanisk tunnel efter att den kollapsat. Resultatet är ett centrum för konst, kultur och turism som barnen kommer att älska. Att promenera inne i vulkanen är ett riktigt äventyr som inte får missas.