Parker där man har roligt

Ha roligt på Kanarieöarna

Utöver den alltid närvarande känslan av lugn och avkoppling, så finns det också en garanti för att ha roligt. Och ett klart bevis på det är alla de olika och fantastiska nöjesparker man kan besöka.

Contenido

Äventyrsbad där vattenälskare kan svalka sig i makalösa pooler och åka ner för gigantiska rutschbanor; botaniska trädgårdar där naturälskare kan beundra den enastående inhemska floran och faunan; djurparker som har en lika hög standard som de bästa i världen och äventyrsparker där man kan få en ordentlig adrenalinkick... Unika och spännande upplevelser för att ha det riktigt roligt på Kanarieöarna.

 

Contenido

Med sin medeltemperatur på 24 ºC året om är det alltid lockande att ta sig ett bad i den kanariska ögruppen. Äventyrsbaden Aqualand Costa Adeje på Teneriffa, Aqua Park på Lanzarote, Aqua Water Park på Fuerteventura och, naturligtvis, Siam Park, det största äventyrsbadet i Europa och ansett som det bästa i världen, har en stor mängd nöjesattraktioner: pooler för alla åldrar och svindelhöga rutschbanor som gör att man får det maximalt kul.

 

Contenido

De som lockas av en annan typ av upplevelser har tur för här kan man vara med om så spännande saker som att åka linbana, vandra över repbroar eller att beundra horisonten ifrån ett högt upplyst pariserhjul tillgängligt för både stora och små. Temaparkerna på Kanarieöarna garanterar starka känslor och ligger mitt i staden, som Holiday World på Gran Canaria, eller mitt i naturen, som Cactualdea Park, den största kaktusparken i Europa, också den på Gran Canaria.

Contenido

För dem som vill komma nära djur och natur finns det många parker utspridda på öarna. Fantastiska områden där man kan studera den inhemska floran och faunan i detalj, som Loro Parque på Teneriffa, den bästa djurparken i Europa och en av de bästa i världen, eller Oasis Wildlife på Fuerteventura. Till dessa anslöt sig Aquario Poema del Mar för ett par år sedan, ett av de mest imponerande akvarierna i Europa, beläget på Gran Canaria och inspirerat av den kanariske konstnären Nestor Martin-Fernandez de la Torre.

 

Contenido

Det finns ingen större naturshow än den som landskapen i de fyra nationalparkerna, de sju biosfärreservaten och de tre marinreservaten på Kanarieöarna erbjuder. Den kanariska ögruppen är full av platser med utsökt skönhet, som vulkanlandskapen som ser ut att vara från en annan planet eller stränderna och vikarna längs kusten. Är det något som inte saknas på Kanarieöarna så är det imponerande naturlandskap fulla av kontraster.