Nattliv på Kanarieöarna

Upplev nattlivet på de soliga öarna

Kanarieöarna är ett paradis där vila och nattliv kombineras perfekt. En suverän plats där man kan finna lugnet man behöver för att koppla av från sina rutiner utan att behöva försumma festandet och att ha kul.

Contenido

Det finns många platser på öarna som är inriktade på nattlivet.  På Lanzarote, till exempel, utmärker sig Puerta del Carmen, Playa Blanca eller Costa Teguise, där du finner ett stort antal barer för att ta en drink. På Fuerteventura finns Corralejo, en mycket välkänd plats när det kommer till nattlivet som ligger på hörnet av öns nordöstra del, och Puerto del Rosario. Gran Canaria erbjuder varierade uteställen bland vilka du inte bör missa de som ligger i huvudstaden, i Playa del Ingles och Maspalomas. Och pratar vi om Teneriffa så är Puerto de la Cruz och Playa de las Americas fortfarande de populäraste nattöppna uteställena. Och till och med på de minsta öarna som La Gomera, La Palma och El Hierro kan man hitta nöjesområden.

Contenido

Gastronomin är mycket integrerad i den kanariska kulturen vilket man märker på det stora utbudet av inhemska restauranger. Naturligtvis finns det också en mängd restauranger som serverar internationell mat och till och med restauranger som har belönats med den prestigefulla Michelin-stjärnan. Oavsett om det är en romantisk parmiddag eller en sammankomst med vänner, så är en middag på Kanarieöarna ett utmärkt sätt att börja en oförglömlig natt.

Contenido

Tack vare sin behagliga temperatur året om och sin klara himmel, så är det vanligt att man efter middagen sätter sig på en terrass framför havet för att fortsätta natten. En drink kan avnjutas på många olika sätt, det kan vara på ett livligt ”chill out”-ställe vid stranden eller i stillheten på ett hotell med underbar utsikt där man kan beskåda stjärnorna på Europas renaste himmel.

Contenido

Allteftersom natten framskrider, fördubblas alternativen och musiken visar vägen. Pubarna och diskoteken på Kanarieöarna är fortfarande scenen för några av dagens mest åtråvärda DJs, något som lockar både den lokala befolkningen och turister, som fyller de alltid så livliga festlokalerna. För jazzälskare och för de som uppskattar kanarisk traditionell musik finns lokaler, klubbar och konsertsalar att besöka.

Contenido

Tack vare sitt speciella skattesystem, har Kanarieöarna en konsumtionsskatt på endast 7 %, en betydligt lägre skatt än övriga Europa, vilket leder till låga priser på alla nöjen och aktiviteter och gör det möjligt att njuta mer för mindre.