Lär känna La Gomera

Där kan man upptäcka naturen genom dess otroliga landskap, dess öde stränder med svart sand, dess tusenåriga skogar och vertikala klippor över ett hav med kristallklart vatten. Ett ställe där man känner influensen från vulkaner och förundras när man tar sig fram på de unika vandringslederna. Att upptäcka La Gomera, i världens bästa klimat, är att upptäcka en värld där alla personer har chansen att känna sig unika.

00:00
Título
Ven a La Gomera
Vídeo
Póster
poster-ven-a-La-Gomera
poster-ven-a-La-Gomera
Tipo
Ancho completo
Imagen
Contenido

En speciell ö 

Dold i ögruppens inre, mitt i Atlanten, gömmer sig ett magiskt paradis: La Gomera. Med knappt 20 000 invånare erbjuder ön 370 km2 charm, historia och natur. Dess orörda stränder, hemliga vandringsleder och pittoreska landskap i alla färger gör den till en plats där de bästa drömmarna blir verklighet. 

 

Contenido

Klimatet på ön är en gåva: varmt och stabilt, under påverkan av passadvindarna som svalkar och gör temperaturen på ön mild och tack vare dem bibehålls den perfekta fuktigheten för de tusenåriga skogarna i Nationalparken Garajonay. Ett perfekt klimat för att koppla av, glömma rutinen och hitta ny energi på paradisstränderna med vulkansand. 

Contenido

Öns terräng, historia och platser får dig att känna dig speciell, unik. Ett ställe med egen identitet, dess folks identitet. La Gomeras invånare är arvet från en singulär blandning, från de första nybyggarna, urinivånarna, till dagens samhälle, med hundratals år av minnen och legender. Cristofer Columbus är mycket utmärkande på La Gomera och ön är nyckeln i Amerikas upptäckt. 

Contenido

Hela ön är ett biosfärreservat sedan 2012 och värderar de lokala ansträngningarna för en hållbar utveckling. Ett erkännande till balansen mellan öns utveckling och bevaringen av den frodiga naturen som gör att man uppnår en hållbar tillväxt. Den aktiva turismen förstärks, men alltid med hänsyn till La Gomeras arv: dess landskap, essens och vitalitet från hav och land. Unika plantor, marina däggdjur, endemiska arter och ett urval färger, La Gomera har allt. 

Contenido

Övernaturliga landskap

I mitten av ön ligger öns naturskatt, Garajonays nationalpark, som deklarerats Världsarv av UNESCO 1986. Ett paradis där frodiga laurisilvaskogar från tertiärtiden, palmlunder och växtkombinationer lika olika som unika, blandas. I parken, som resten av La Gomera, kan man ta sig fram till fots på nätet av leder som ansluter till varenda avkrok på ön. 

Contenido

Leder från bergen till havet. La Gomeras stora identitestsmärke är, som på alla bra öar, dess kust. Direktkontakten med havet, som smeker La Gomeras stränder som är lika varierade som attraktiva. I stadsområden, med vulkansand eller callaos, gömda under raviner eller som endast kan nås med båt, har La Gomera en strand för varje dag. Avkrokar där man kan njuta av kristallklart rent vatten och känna att man blir ett med den marina naturen.

Contenido

För att komplettera en oförglömlig naturupplevelse behöver vi bara lägga till den vulkaniska karaktären och dess imponerande geografi, ett annan stort signum för öns singularitet. La Gomera utgörs av konstanta dalar, murar och klippor som kysser kusten och skapar ojämförliga landskap. Det största exemplet, och helt säkert det mest berömda, är Los Organos, i Vallehermoso, som är ett resultat av vattnets erosion, vindens styrka och vulkanutbrotten för miljoner år sedan. 

Platser att välja på

San Sebastián de La Gomera

Contenido

Är öns huvudstad och epicenter. Folkfester, skyddade kulturområden och hamnen där Cristofer Columbus gick iland sista gången innan han kom till Amerika. Känd som La Villa, är perfekt för att villa bort sig. 

 

Agulo

Contenido

På öns nordliga del ligger Agulo som erbjuder natur, traditioner och de bästa gamla kvarteren i hela ögruppen. Därför är den känd som ”El Bombon de La Gomera” (La Gomeras pralin). I den högre delen erbjuder utsiktsplatsen Abrante otrolig utsikt över Argulos gamla kvarter, och ända till Tenerife. 

Valle Gran Rey

Contenido

Namnet utgör en hyllning till ledarens Hupalupas hem, han hade huvudrollen i Rebelión de los Gomeros (gomerernas uppror) 1488. En promenad genom öns autentiska historia och och dess charmiga stränder som Playa del Inglés eller Playa de Vueltas.

Vallehermoso

Contenido

Om vi tar oss nedåt till den södra delen så kommer vi till Vallehermoso och Alto de Garajonay, öns högsta punkt och med nästan 1300 hektar av nationalparken. La Laguna Grande, i öns mitt, är det perfekta stället för att ladda energi innan vi tar oss uppför Lomo del Carreton. 

Alajeró

Contenido

Känd för sina klippor och raviner som finns i kustområdet. För att besöka dem alla är nätet med vandringsleder det effektivaste sättet, det är inte för intet Alajero kallas ”leden i söder”. Man kan dessutom hitta öns största vulkanbevis i La Calderas naturmonument. 

Hermigua

Contenido

Ursprunget i världens bästa klimat. Så definierade de internationella vetenskapsmännen den förra seklet. Var kan man njuta av det? La Playa de la Caleta, med vulkansand och all typ av service är det bästa svaret.