La Palmas mest populära festivaler

En rutt genom de roligaste och mest traditionella firandena på Isla Bonita (den vackra ön).

La Palma är en ö där det alltid finns tid för skoj. Oavsett om du är i bergs- eller kustkommunerna är festerna på Isla Bonita minnesvärda för sin musik och sina seder, där besökare kan njuta av autentiska och underhållande festligheter under hela året. Valmöjligheterna är många och varierande, från evenemang av nationellt turistintresse, som La Danza de los Enanos (dvärgarnas dans) i samband med Bajada de la Virgen de las Nieves (som äger rum vart femte år), till unika festligheter som Los Indianos (på karnevalens måndag), med sitt talkpulver.

Contenido

Alla Kanarieöarna är kända för sina karnevaler, men karnevalen på La Palma är speciell eftersom deltagarna i alla kommuner kastar talkpulver deltagarna i alla kommuner kastar talkpulver på varandra när de är utklädda, man till och med använder kanoner som är placerade på lastbilar som dekorerats för tillfället. Los Indianos, på karnevalsmåndagen, är den mest efterlängtade festligheten under Santa Cruz de La Palmas karneval, både för öns invånare och för de som anländer från andra delar av världen, med en tillströmning på mer än 70 000 personer. Alla klär ut sig till kubaner som imiterar de kanarier som återvände från Karibiens pärla i början av 1900-talet.

Contenido

La Fiesta i San Antonio del Monte, en Garafía, i Garafía, är en av de mest efterlängtade under året och äger vanligtvis rum på lördagen närmast den 13 juni. Religion, boskap, de lokala festligheterna efter mörkrets inbrott, hantverk och lokal mat kombineras i detta firande, som rekommenderas för älskare av populärkultur. Den här dagen fylls området kring Eremitkapellet de San Antonio del Monte av besökare från hela ön som njuter av djurutställningar och tävlingar mellan boskap från olika familjer.

Även i kommunen Puntagorda, längst västerut på ön, firas mandelträdens blomning, som fyller fälten med rosa, blå och vita blommor, under den populära Fiesta del Almendro i slutet av januari, upptakten till karnevalerna på La Palma. De nyfikna som kommer till detta evenemang kan njuta av musik, danser och en mängd olika sötsaker gjorda på mandel (samt den första karnevalens talkpulver).

Contenido

Med mer än ett halvt sekels tradition firas La Fiesta del Diablo i Tijarafe tidigt på morgonen den 8 september. Det är då lokalbefolkningen släpper lös El Diablo, en gigantisk eldsprutande varelse.

En annan efterlängtad högtid är Corpus Christi i Villa de Mazo, en fiesta som förklarats vara av nationellt turistintresse, med sina valv och mattor som tillverkas av lokalbefolkningen under månader av naturliga ingredienser som blommor, mossa, etc.

Contenido

Ett särskilt ikoniskt firande är Fiestas de la Virgen de las Nieves, i Santa Cruz de La Palma. Vart femte år, under juli månad, samlas hela ön för att ta Jungfrun på en pilgrimsfärd från helgedomen Las Nieves till stadskärnan och församlingskyrkan El Salvador. Under dessa dagar kan besökarna se de berömda dvärgarna från La Palma dansa efter sin mirakulösa förvandling från munkar till dvärgar på en spektakulär scen. Här finns också den efterlängtade Baile del Minué (menuettdansen), inspirerad av danserna vid det franska hovet på 1600- och 1700-talen.

Imagen
Santuario Virgen de Las Nieves
Santuario Virgen de Las Nieves
Contenido

fiesta de Las Cruces Under Las Cruces-festen i Santa Cruz de La Palma, Villa de Mazo, Breña Alta och Breña Baja, som har en månghundraårig tradition, dekoreras de kors som finns på vägarna i de två orterna. Varje kors dekoreras med det bästa som varje hus har att erbjuda, inklusive familjens juveler. Bredvid korsen, som vaktar dem, finns mayos eller trasdockor som föreställer vardagliga bilder av livet på ön eller karaktärer från det.

Caballos Fufos, som firas i Tazacorte i september, består av en grupp hästar med käppar täckta av silkespapper, som dansar genom gatorna till rytmen av sången "Vuela, vuela palomita", under uppmärksam ledning av en giraff som markerar takten. Denna dans lockar både invånare och besökare på grund av dess färg och glädje, och är centrum för denna kommuns skyddshelgonfestligheter.

Caballos Fuscos äger rum i Fuencaliente och dansar till rytmen av en polka under druvskördefesten (en stor tradition i denna kommun) i augusti.

För att ta reda på det exakta datumet för någon av festligheterna kan du besöka festkalendern på denna länk och kom ihåg att de alla har det gemensamt att de är ett äkta uttryck av öns egenart, såväl som dess gastronomi, hantverk och folklore.